• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
"ABD halkımızın ekonomik imkânlar karşısında ilkelerinden vazgeçeceğini sanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

25-26 Haziran 2019 tarihlerinde Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenmesi planlanan ve "Yüzyılın Anlaşması" planının birinci aşamasını oluşturacağı söylenen konferans hakkında açıklama yapan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının, davasını tasfiye etmeyi amaçlayan bu planın birinci aşamasının hayata geçirilmesine birtakım ekonomik imkânlar karşılığında razı olmayacaklarını dile getirdi.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Amerikan yönetimi birtakım ekonomik kolaylıklar ve projeler sunulması karşılığında halkımızın haklarıyla, ilkeleriyle, kutsallarıyla ve toprağıyla ilgili tutumunu değiştireceğini sanıyor. Oysa halkımız işgali toprağından kovarak özgürlüğüne kavuşmanın ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurmanın arayışı içindedir." dedi.

ABD'nin anlaşma planını hayata geçirmek için ısrarlı olması sebebiyle Filistin davasının bugün tehlikeli bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Kasım, bu yüzden Filistin direnişinin söz konusu anlaşma planına karşı en yüksek sesle tavrını ortaya koyduğunu ve direniş ile birliğin güçlendirilmesi durumunda, bu oyunun önüne geçilmesinin mümkün olabileceğini belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir