• DOLAR 32.338
  • EURO 35.176
  • ALTIN 2240.915
  • ...
“Türkiye’nin en önemli gücü ve sermayesi çocuklarımızdır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından okullarında başarılı olan toplam 20 bin öğrenciye kol saati düzenlenen törenle hediye edildi.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, öğrencilerden kendilerini iyi yetiştirmelerini istedi.

Gül, “Şahinbey Belediyemiz eğitim dostu bir belediye. Sadece başarılı öğrencilere saat dağıtmakla kalmıyor. Aynı zamanda sporu teşvik edip, okulların fiziki eksikliklerini imkânlar doğrultusunda gidermeye çalışıyor. En son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanım efendi geldiğinde, Şahinbey Belediyemiz ile bir protokol imzalamıştık. Orada da Gaziantep’te 300 tane tasarım, beceri ve müzik atölyesi kurulacak. Şahinbey’de kurulacak atölyelerde ortaklarımızdan birisi Şahinbey Belediyemiz. Bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

“Türkiye’nin ve Gaziantep’in en önemli gücü ve sermayesi siz çocuklarımızsınız” diyen Gül, “Sizlerin iyi yetişmesi lazım. Bunun içinde ailenize, sizlere ve tüm kurumlara önemli görevler düşüyor. İnşallah sizler 5-10-20 sene sonra özenerek baktığınız yerlerde olacaksınız. Bu vesileyle tekrar Allah bahtınızı ve yolunuzu açık etsin diyorum.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey ilçesinde 20 bin öğrenciye kol saati hediye ettiklerini, öğrencileri ders çalışmaları konusunda teşvik ettiklerini ve başarıyı bu şekilde ödüllendirdiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da şunları söyledi:

“Marifet iltifata tabidir.’ diye güzel bir söz var. Şahinbey Belediyesi olarak başarılı olan öğrencileri ödüllendirmeye devam ediyoruz. Her okulumuzdan en başarılı 60 kız ve 60 erkek öğrencimize kol saati hediye ediyoruz. Eğitim konusu çok önemli. Dinimizin ilk emri oku. Beşikten mezara kadar okumaya ve öğrenmeye devam edeceğiz. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak eğitime ve başarıya katkı sağlamak istiyoruz. Bu anlamda belediye olarak 4 tane okul yaptık. Okul arazilerinin temini noktasında Milli Eğitim Müdürlüğüne yardımcı oluyoruz. 189 tane gençlik merkezi ve sosyal tesis yaparak sizlerin hizmetine sunduk. Okullarımıza kitap desteğinde bulunduk. Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte 60 tane zenginleştirilmiş kütüphaneyi yaparak okullarımıza kazandıracağız. 3 tane Millet Kıraathanesi açtık. 2 tanesinin çalışmaları da tamamlanmak üzere. Bunları da tamamlayıp sizlere daha güzel alanlarda ders çalışacak ortam hazırlıyoruz.”

Konuşmaların ardından öğrencilere kol saati hediye edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir