• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
​"Ramazan haramlardan ve kötülüklerden arınma ayıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennem azabından kurtuluş" olan Ramazan ayı ile ilgili duygularını anlatan Elazığlı gençler, bu ayın sadece aç kalma ayı olmadığını haramlardan ve kötülüklerden arınma ayı olduğunu söylediler.

Ramazan ayında şeytanların zincirlendiğini dile getiren Muhammet Güneş, "Ramazan ayında şeytanlar zincirleniyor ve nefsimizle baş başa kalıyoruz. Oruç tuttuğumuz gibi namazımızı da kılmalıyız çünkü bir işi yapıyorsak tam yapmalıyız. Kardeşlik çerçevesi içinde maçlar yapıyoruz ve farklı aktiviteler düzenliyoruz. Ramazan ayı sadece kendimizi yemekten alıkoymak için oluşan bir ay değildir. Ramazan ayı haramlardan ve tüm kötülüklerden arınmak için oluşan çok güzel bir aydır." dedi.

Ramazan ayının güzelliklerini dile getiren Furkan Çelik, "Ramazan benim için çok önemli ve iyimser bir ay. Akşamları camiye gidiyoruz Kur'an öğreniyoruz. Genç kardeşlerimizle maç yapıyoruz evde iftarımızı açıp abdestimizi alıp namazımızı kılıyoruz." dedi.

Can Ahmet Öztürk ise "Arkadaşlarımızla birlikte futbol maçı oynuyoruz ezan okunduğu vakit camiye gidip abdest alıp namaz kılıyoruz. İftarımızı yapıp Kur'an okuyoruz. Ders çalışıyoruz ve teravih namazına geliyoruz. Sahuru yaptıktan sonra ise seher cüzlerine gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu söyleyen Recep Çakar, "Bu ayda camilerimiz dolup taşıyor. Ve arkadaşlarımızla hep birlikte seher cüzlerine gideriz." diye konuştu. (Mustafa Daştan - İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir