• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"İslam âlemi olarak zor günlerden geçiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentteki yerel ve ulusal ajans, TV ve gazete temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Erikçe Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki (MSM) programda konuşan Başkan Şahin, İslam âleminin çok zor günlerden geçtiğine dikkat çekerek, "Birilerinin bu bölgede çok hesabı var. O yüzden kan, gözyaşı bitmiyor, ümmet ağlıyor. Çocukların, kadınların bu süreçte, bu bölgede canı yanıyor. İnsanlığın canı yanıyor." dedi.

Şahin, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının başının rahmet, ortasının mağfiret ve sonunun ise cehennemden kurtuluş olduğunu hatırlattı.

"Ramazanın bu güzel manevi ikliminin bütün aylara yayılmasını istiyoruz"

Ramazan ayının; birliğin, kardeşliğin, güzelliğin öğretildiği ve kötülüklere de kapısını kapattığı önemli bir ay olduğunu belirten Şahin, "Çok güzel bir aydayız, ayların sultanındayız. Ramazan ayının feyzi, bereketi, rahmeti üzerinizde olsun. Ramazan ayının artık ortasındayız ve bir ayı tamamlayacağız. Başı rahmet, sonu da cehennem azabından kurtuluş. Bir taraftan açlığı, yokluğu, yoksulluğu hissediyoruz.  Veren elin alan elden üstün olduğunu, 'Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir' anlayışının ne kadar önemli olduğunu bütün yüreğimizle hissediyoruz. Ramazan bir taraftan büyük bir mektep; iyiliğin, kardeşliğin, güzelliğin öğretildiği, bütün kötülüklerin kapısının kapandığı önemli bir aydayız. On bir ayın sultanının bu güzel manevi ikliminin bütün aylara yayılmasını istiyoruz. Özellikle de bu coğrafyada, bu şehirde ve bu bölgede bu çok daha önemlidir. Çünkü kardeşlik hukukunu güçlü bir şekilde ayakta tutmamız gerekiyor." dedi.

"Bu zor şartlarda kardeşlik hukukunu geliştirmemiz gerekiyor" diyen Şahin, "İbn-i Haldun, 'Coğrafya kaderdir' diyor. Bu coğrafyada birbirimizle kardeşlik hukukunu, safları sıklaştırarak geliştirmemiz ve daha güçlü, daha iri, daha diri olmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini biliyoruz. Ramazan da tam bunu tesis ediyor. Ramazan; birliğin, beraberliğin, rahmetin ayı. O yüzden çok zor bir dönemi hep birlikte geçirdik. Bu zor dönemde en zor şartlarda çok önemli sınavları hep birlikte geçirdik. Empati yapmamız gerekiyor. Birbirimizi gerçekten kalbi olarak çok sevmemiz gerekiyor. 'Müminler kardeştir' diyor. 'Eğer onu yüreğinizde hissedemezseniz gerçek Müslüman olamazsınız, cennete giremezsiniz' diyor. Bu kadar kolay. Kalbimizin sesini dinleyeceğiz. Birbirimizi Allah için çok seveceğiz." ifadelerini kullandı.

"Birilerinin bu bölgede çok hesabı var"

Şahin, "Parçalamak, kutuplaştırmak, ayrıştırmak çok kolay. Asıl olan birleştirmektir. Asıl olan Hazret-i Mevlana'nın dediği gibi 'Ne olursan ol yine gel' anlayışını dünya barışı için inşa etmektir. İşte o yüzden dünyayı cennet ve cehennem haline getirmek de insanoğlunun elindedir. Birilerinin bu bölgede çok hesabı var. O yüzden kan, gözyaşı bitmiyor, ümmet ağlıyor. Çocukların, kadınların, çok ciddi şekilde bu süreçte ve bu bölgede canı yanıyor, insanlığın canı yanıyor. O yüzden biz bir Gaziantep modeli oluşturduk. Bu model kardeşlik modeli, birbirini kalbi sevme modeli. Dili, dini, mezhebi, cinsiyeti ne olursa olsun sevgi ve kardeşlik modelini güçlendirmemiz gerekiyor. Bunu bir Türkiye modeline dönüştürmek gerek. Kardeşlik modeliyle aşılamayacak hiçbir engel, ulaşılamayacak hiçbir hedef yoktur." diye konuştu.

"Çocuklarımıza daha güzel bir ülke ve şehir bırakmamız gerekiyor"

Medya mensuplarına vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eden Şahin, "Bugüne kadar bu zor süreçte kardeşlik hukukuyla arkamızda durduğunuz için Allah sizlerden razı olsun. Kazanan şehrimiz olacak. Hepimiz faniyiz, hayatlar bitecek, makamlar bitecek. Çocuklarımıza bastıkları bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu anlatmanın yolu birbirimizi sevmekten geçiyor. Çocuklarımıza daha güzel bir ülke, daha güzel bir şehir bırakmamız gerekiyor. Birbirimize ihtiyacımız var, eğer işin ucundan tutarsak Allah yardım ediyor, rahmetini ve bereketini veriyor. Sizlerden bu duyguyu güçlendirerek her işinizi yapmanızı sizlerden istirham ediyorum. Bu duyguyu güçlendirirsek, kalpten kalbe giden yol açılıyor." şeklinde konuştu.

"Dünyanın 10’ncu ekonomisi hedefimize ulaşmamız için her türlü engel var"

31 Mart'ta yeni bir dönem başladığını anımsatan Şahin, "Önümüzde koca bir 5 yıl var. Sayılı gün çabuk geçer, Cumhuriyetin 100’üncü yılı, 2023 yarın. Çok hedefimiz var. Partiniz ve yaşam şekliniz ne olursa olsun, 2023'te Türkiye ekonomisinin dünyanın onuncu ekonomisi olması için bir ortak hedefimiz var. Ancak bu hedefe ulaşmamız için her türlü engel var. O yüzden korkaklar zafer anıtı dikemezler. Sizlerle birlikte bu şehrin güzelliğinin, kardeşliğinin zafer anıtını dikelim." dedi.

Konuşmaların ardından program, günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir