• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Eğitimcilerden anlamlı Ramazan yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi, ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi hazırlayarak dağıttı. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, ramazan ayında yapılan infakın önemine değindi.

Değer, “Ramazan ayı bizim için çok önemli bir ay. Bu mübarek ayda infak yapmak çok değerlidir. Ramazan ayının sadece aç kalmaktan ibaret olmadığından hareketle hem Suriye'den gelen misafirlerimizin hem de ihtiyaç sahibi olan sakinlerimizin sessiz çığlıklarına kulak vermek istedik. Her yıl ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz muhtaç ailelere gıda kolisi dağıtımına bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere gıda koli dağıtmak nasip oldu. İftar sofralarımızda ezanı beklerken ‘Allah’ım olmayanlara da ver’ demek yerine olmayanlara vermeyi nasip et diyerek çıktığımız yolda çok mahzun manzaralarla karşılaştık. Küçükte olsa yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak her Müslümanın borcudur. İftarlarımızı komşularımızla, ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşmak, ramazan bilincini çocuklarımıza aşılamak gerekir.” dedi.

Değer, son olarak şunları söyledi: “Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi olarak; bu tarz organizasyonlarımız üyelerimizin katkılarıyla yine devam edecektir. Sevgili Peygamberimizin dediği gibi hayra vesile olan yapan gibidir kaidesince de vesile olan herkese teşekkür ediyor, mübarek Ramazan Bayramı'nın başta İslam âlemine barış getirmesini; kan, gözyaşı ve zulmün bu coğrafyadan ebediyen gitmesini, dünyada zulüm gören tüm insanlara huzur getirmesini diler, zalimlerin zulümlerinde boğulması temennisiyle.” (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir