• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
Peygamberler şehrinde  Halil İbrahim sofrası kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının dolu dolu yaşandığı Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da, geleneksel olarak her yıl düzenlenen Halil İbrahim Sofrası İftar Programı bu yıl da devam etti.

DOSTLUĞUN VE HUZURUN ŞEHRİ: ŞANLIURFA

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin, ramazan ayının 13. gününde, Rabia Meydanı’nda düzenlediği iftar programına Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi. Program, Hafız Hasan Beyazkurt tarafından okunan Kur’an’ı Kerim ile başladı. Selamlama konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, programa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek sözlerine başladı.

Şanlıurfa’da, ramazanın manasına uygun olarak yaşandığına dikkat çeken Beyazgül, “Burası Hazreti İbrahim'in bereketinin, cömertliğinin, dostluğunun ve huzurunun sindiği; Hazreti Eyüp’ün sabrının sindiği ve yansıdığı bir şehirdir. Şanlıurfa'da ramazan başka yaşanıyor, Şanlıurfa'da ramazan çok güzel yaşanıyor. Ramazan kardeşliktir, ramazan bölüşmektir ve birlikte olmaktır. Hazreti Halil İbrahim Peygamberin anısına bu geceyi Halil İbrahim Sofrası olarak düzenledik. İnşallah onların mana ve ruhuna uygun bir birliktelik olur. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan şu ramazan ayı, gerçekten Şanlıurfa'nın her köşesinde manasına uygun olarak yaşanmaktadır.” ifadelerini kullandı. Programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak da hemen yanı başımızda yaşanan savaş tehlikesine dikkati çekti. Akşam vaktinin girmesiyle sahnede okunan akşam ezanıyla birlikte vatandaşlar oruçlarını açtılar. 

Kaynak: İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir