• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
İran Heyeti Mavi Marmara İçin İstanbul`daydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayetullah Kaimmakami’nin başkanlığındaki 10 kişilik heyet İstanbul’a gelişlerinde Atatatürk havaalanında İsra Kültür Merkezi tarafından karşılandı.

İran Irak savaşı sırasında göğsüne bağladığı bombalarla kendini tankın altına atarak tankı imha eden ve İstişhad operasyonlarına ilham olan 14 yaşındaki Şehid Hüseyin Fehmide’nin anısına kurulan Şehid Fehmide Vakfı başkanı Ayetullah Kaimmakamı ve Şehid Fehmide’nin ağabeyi Mecid Fehmide beraberindeki 10 kişilik bir heyet ile İstanbul’a geldi.

Heyet İHH merkezine giderek, burada Şehid Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan ve Şehid Ali Haydar Bengi’nin babası ile görüşerek, şehidlerin kutlu mirasını yaşatacaklarını belirttiler.

Mavi Marmara gazileri ve şehid ailelerinin İran’a yaptıkları ziyaret sırasında, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’dın, kafile başkanı Nureddin Şirin vasıtasıyla Şehid Furkan Doğan’ın babasına gönderdiği hediye Ayetullah Kaimmakami tarafından Şehid Furkan’ın babası Ahmed Doğan’a takdim edildi.

Ayrıca Şehid Furkan Doğan ile Şehid Hüseyin Fehmide’nin anısına hazırlanan özel bir tablo da Ahmed Doğan’a takdim edildi.

Görüşmede, Ahmed Doğan, İran heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Furkan yaşça küçüktü ama, gösterdiği fedakarlık ve şehadeti ile yeni nesiller için güzel bir örnek ve sembol oldu. İnşaallah şehidlerimizin açtığı yol Filistin’in özgürlüğü ile sonuçlanacaktır” dedi.

İran heyeti başkanı Ayetullah Kaimmakami ise yaptığı konuşmada, “batılı düşmanlar siyonist İsrail rejimin varlığı ile İslam’ın yok edildiğini düşünüyorlardı. Ancak İslam inkılabı ile birlikte, İslam yeniden hayat sahnesine çıktı. Bugün ise bütün dünyada İslam’ın izzetine, Müslüman halkların ayaklanışına tanık olmaktayız. Gazze’ye giderken şehid edilen kardeşlerimizin kanının bereketi İslam ümmetine ve bizlere canlılık verdi. Bizler onun için buradayız. İslam sancağının bütün dünyada dalgalanacağı günler de gelecek. Şehidlerimizin kanları bunu bize müjdelemektedir” dedi.

İran heyeti Taksim’de düzenlenen Mavi Marmara yürüyüşüne de katıldı. Yürüyüş boyunca tekbir getirerek İslam “Piruzest İsrail nabud est” “Zafer İslam’ındır, İsrail yok olacak” “Birruh bidem nefdike ya Aksa” sloganlarını attı.

İran heyeti ayrıca Mavi Marmara şehidlerinden Şehid Cevdet Kılıçlar ve Şehid Necdet Demirel’in kabirlerine de ziyaret ederek kabre çiçek bıraktılar. Heyet ayrıca şehitlik kabristanında Şehid Metin Yüksel ve babası Merhum Sadreddin Yüksel hocamızın kabirlerini de ziyaret ederek Kur’an okudular ve dua ettiler.

.

.

.

.

.

Velfecr


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir