• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
​Hayırseverlerin bağışlarıyla Nijerya'da iftar yemeği verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Birçok ülkede yardım faaliyetleri yürüten Avrupa Yetim Eli, 'Ramazan 2019' programı çerçevesinde yaptığı yardım çalışmalarına devam ediyor.

Daha önce giyim ve gıda yardımları gibi hayır çalışmalarında da bulunan Avrupa Yetim Eli, Lagos'a bağlı Itele Ogun State semtinde Geislingen ve çevresindeki hayırseverlerin katkılarıyla yetim ve öğrencilere iftar yemeği verdi.

Avrupa Yetim Eli'nin verdiği iftar yemeğiyle ilgili bilgi veren Avrupa Yetim Eli Geislingen Temsilcisi Nizamettin Aygan, "Avrupa Yetim Eli olarak 2019 ramazan ayı programı kapsamında şu an Afrika'nın Nijerya ülkesindeyiz. Afrika denilince kuraklık, açlık, fakirlik ve yoksulluk akla gelir. Gerçekten de ramazan ayı onlar için bir fırsat ve bir nimettir. Bu gördükleri nimete şükrediyorlar. Yapılan hayırların ne kadar önemli olduğunu bizler şahit oluyoruz. Gerçekten bu sıcak ortamda oruç tutmanın ne kadar zor olduğuna birebir şahit oluyoruz. Yaptıkları bağışlardan dolayı Geislingen ve çevresindeki bütün hayırseverlerin teşekkür ediyoruz." dedi.

Yapılan hayırların makbul olmasını Allah'tan dileyen Aygan, "Hayırseverlerden yaptıkları yardımların devamını bekliyoruz. Gerçekten Afrika yoksul, sahipsiz ve kimsesizdirler. Onun için bizler onlara sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkıyor. Bu bizim için çok önemlidir. Buradan kucak dolu sevgi ve saygılarımı bütün hayırseverlerimize gönderiyorum. Allah'ın rahmet ve bereketi tüm hayırseverlerimizin üzerine olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlerin desteklerini her zaman beklediklerin belirten Aygan, "Avrupa Yetim Eli olarak yardımlarımız devam ediyor. Afrika'da 3-4 gün daha kalacağız. Bu günleri çalışmalarla doldurmak istiyoruz. Hayırseverlerimizden yapacakları yardımları bekliyoruz. Yaptığımız yardımlar sadece ramazan ve Afrika ile sınırlı değildir. Yemen, Filistin, Arakan ve Türkiye gibi birçok ülkede yardımlarımız devam ediyor. Avrupa Yetim Eli olarak yardımlarımıza devam edeceğiz. Tüm hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz." diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir