• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
"Ramazan ayı Müslümanlar için zafer ayıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'da Köklü Değişim grubunun verdiği iftar yemeğinde konuşan yazar Mahmut Kar, ramazan ayının af ve mağfiret ayı olduğu kadar Müslümanlar için de zafer ayı olduğunu belirtti.

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde özel bir düğün salonunda Köklü Değişim grubunun düzenlediği iftar yemeği programında konuşan Kar, ramazan ayının manevi ikliminden bahsetti.

Kar, "Ramazan ayı Kur'an, mağfiret, rahmet, birlik, beraberlik, kardeşlik ayı ve Müslümanlar de için zafer ayı aslında. Ramazan ayını diğer 11 aydan ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi de Allah-u Teâlâ bu ay da bizlere orucu farz kıldı. Ramazan ayı, kullarının kendisine daha fazla yaklaşmasını ve terbiye etmelerini istediği, cennetin kapılarını sonuna kadar açıp cehennemin kapılarını kapadığı, şeytanların bağlandığı aydır." dedi.

Ramazan ayının Müslümanlar için fetih ve zafer ayı olduğunu hatırlatan Kar, "Amr Bin As, Hazreti Ömer döneminde ramazanın 1'inci gününde Mısır'ı, Babil Kalesi'ni fethederek İslam'a kattı. Peygamber Efendimiz ve sahabeler Hicret'in 2'nci yılında ramazanın 17'sinde Bedir Savaşını gerçekleştirerek müşriklere karşı zafer elde etmiştir. Selahattin Eyyubi, şu an işgal altında olan Filistin topraklarını haçlılardan ramazan ayında kurtardı. Seyfettin Kutuz ve Baybars, İslam coğrafyasını Moğol istilasından Müslüman askerler oruçlu iken ramazan ayında kurtardı. Anadolu topraklarına işgal gerçekleştiren Roma İmparatorluğu'nun kadınlara işkencesini, zulmünü duyan Halife Mutasım Billah yine bir ramazan ayında Hammaliye Savaşı ile Anadolu topraklarından Roma askerlerini kovdu." ifadelerini kullandı.

"Ramazan, bugün Müslümanlar için ıstırap ayıdır"

Günümüz ramazanlarını da değerlendiren Kar, "Ramazan, bugün Müslümanlar için ıstırap, acı ve üzüntü ayıdır. Biz yine bu ramazan ayını Filistin topraklarından işgalcilerin Müslüman kardeşlerimize yönelik katliamları ile karşıladık. Bizler ramazan ayını bu sene de, 2011'den bugüne kadar her sene şiddetini arttırarak katliamlarını, işgallerini, zulümlerini ve bombardımanlarını devam ettiren rejimin, Rusya'nın, Amerika'nın Suriye'de katliam haberleri ile karşıladık." şeklinde konuştu.

"Müslümanlar sistemlere kendini teslim hissediyor"

Şu anda Müslümanların batılı değerlere kendini mahkûm gördüğünü ve böyle bir ruh haline büründüğünü belirten Kar şunları söyledi:

"Bizler 98 ramazandır üzerimize hâkim olan batılı değer ve düşüncelerin, küfür sistemlerinin karanlık dehlizleri içerisinde yaşıyoruz. En önemlisi de biz sanki son yüzyılda yaşadığımız bu hayatta acı ve ıstıraplara mahkûmmuşuz gibi, kaderimiz böyleymiş, teslim olmamız gerekiyormuş gibi bir teslimiyetle, uyku ve koma halinde, narkoz etkisinden kurtulamayan bir hasta haliyle bu hayatı devam ettiriyoruz." (Ramazan Zeren–İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir