• DOLAR 32.339
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2240.922
  • ...
6-8 Ekim acısı hala tazeliğini korurken…  ABD KONSOLOSUNDAN  MANİDAR GEZİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

ABD’nin Adana Konsolosluğu yine bölge turunda… ABD`nin İslam coğrafyalarındaki fiili işgal ve zulümleri devam ederken, Adana Konsolosluğu`nun faaliyetleri ise dikkat çekmeye devam ediyor. Geçmiş dönemlerde hafızalara kazınan konsolosluğun gezileri sonrası gerçekleşen bombalı saldırılar, patlamalar ve de 6-8 Ekim katliamının acıları henüz tazeliğini korurken, ABD Adana Konsolosu yine Güneydoğu bölgesine geziye çıktı. ABD Adana Konsolosu Alejandro Baez ve Konsolos Ekonomi Müdürü Kara Babrowski’nin de içinde bulunduğu bir heyet Diyarbakır, Mardin ve Batman’da HDP belediyelerini dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirdi.

ABD`NİN TÜRKİYE VE ÖZELDE BÖLGE İLGİSİ!

ABD'nin İslam ülkelerindeki istihbarî faaliyetleri, farklıkları manipüle ederek oluşturmak istediği kaos planları biliniyorken, Türkiye'de de benzeri faaliyetlerine son yıllarda hız vermesi dikkat çekiyor. Özellikle ABD'nin Adana Konsoloslarının bölge valisi gibi hareket ettikleri görülürken, son yıllarda başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu illerine yaptıkları ziyaretlerin, gerçekleştirdikleri "kayıt dışı" toplantıların ardından dikkat çeken olayların yaşanması zihinlerde çok sayıda soru işaretlerinin belirmesine neden oluyor.

KONSOLOS NE ZAMAN BÖLGEYE GİTSE OLAYLAR PATLAK VERİYOR

Hatırlanacağı üzere daha önceki yıllarda ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza da yoğun olarak bölgeye gelir ve onun gidişinin ardından yeni provokatif, sansasyonel saldırılar geçekleşirdi. Bu kaoslardan birkaçını hatırlayacak olursak; 2013 yılının Ramazan ayında siyonist israil Gazze`ye saldırı düzenlerken ABD konsolosu Espinoza sponsorluğunda Diyarbakır`da iftar çadırı kuruluyordu. Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik saldırılar, 6-8 Ekim 2014'te yine Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi olayı gibi kaos ortamları ABD`nin Adana konsolosunun bölgeye ziyareti sonrası gerçekleşmişti. Yine Şırnak'ın Cizre ilçesinde HÜDA PAR üyelerinin yoğunlukta olduğu mahallelere PKK tarafından düzenlenen saldırılar, 7 Haziran seçimleri öncesi yine Şırnak'ın İdil ilçesinde HDP'liler tarafından HÜDA PAR üyeleri Abdulcelil Talayhan, M. Şerif Şimşek'in katledilmesi gibi olaylar ne tesadüftür ki konsolosun bölgeye gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında ya da sonrasında yaşandı. ABD`nin diplomatik misyonu, PKK/HDP terörünün estiği ve polisin sokakları terk ettiği bölgede, vali ve kaymakamların sokağa çıkamadığı, PKK`li çetelerin savcılara kimlik sorduğu çukur siyaseti günleri öncesi, elini kolunu sallaya sallaya adeta Amerika`nın bölge valisi gibi bölgeyi teftiş ediyordu.

ESPİNOZA’NIN HALEFLERİ DE ONUN YOLUNDA

Espinoza, üç yıl görev yaptıktan sonra 24 Ağustos 2014'te yerini Linda Specht'e bırakmıştı.  Specht, görevi devraldıktan sonra Espinoza'nın faaliyetlerine paralel olarak bölgedeki temaslarını sürdürdü. Dönem dönem başta Diyarbakır olmak üzere Kürt illerine gelen Specht, tertiplenen özel, "kayıt dışı" toplantılara katılmaya devam etti. Ve son olarak şu anda görevde olan ABD Adana Konsolosu Alejandro Baez de haleflerinin yolunu sürdürmeye devam ediyor. ABD Adana Konsolosu Alejandro Baez ve ikinci konsolos Kara Babrowski, Diyarbakır, Mardin ve Batman’da HDP belediyelerini ziyaret etti.

DİYARBAKIR BELEDİYESİNE ZİYARET

ABD Adana Konsolosu Alejandro Baez ve ikinci konsolos Kara Babrowski, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti. Ziyarette konsolos Baez, Mızraklı’yı seçim dolayısıyla tebrik etti. Mızraklı, seçim sürecinin adil, eşit, demokratik ve gerçek anlamda hukuki normlar çerçevesinde cereyan etmediğini ifade etti. Ziyaret sonunda Mızraklı Baez’e, kentin tarihi figürlerinden olan çift başlı kartal tablosu Baez ise Mızraklı’ya üzerinde “Teksas” yazılı kitap armağan etti.

ABD ADANA KONSOLOSU AHMET TÜRK'LE GÖRÜŞTÜ

Bölgede HDP'li belediye başkanları ile görüşen ABD Adana Konsolosu Alejandro Baez, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile görüştükten sonra, Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ ile görüştü. Türk ve Altındağ, ABD Adana Konsolosu Alejandro Hoot Baez, Konsolos Ekonomi Müdürü Kara Babrowski ve beraberindekileri kapıda karşıladıktan sonra makamda ağırladı. Konsolos Baez, yaptığı konuşmada, üçüncü defadır Mardin'e geldiğini belirtti. Heyet, basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Büyükşehir Belediyesinden ayrıldı.

ABD ADANA KONSOLOSU BATMAN'DA

ABD'nin Adana Konsolosu Alejandro Baez, Kara Babrowski ve tercümanları Cengiz Yapıcı'dan oluşan konsolosluk ekibi, Diyarbakır ve Mardin’in ardından Batman Belediye eş başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile görüştü. Eş başkanlar, ABD Adana Konsolosu Alejandro Hoot Baez, Konsolos Ekonomi Müdürü Kara Babrowski ve beraberindekileri makamda ağırladı.

ABD KONSOLOSLUĞU'NDAN DİKKAT ÇEKEN HİBE!

Uzun bir aradan sonra ABD Adana Konsolosluğu yetkilileri yeniden Diyarbakır'a geldi. Bu defaki ziyarette DTSO Kadın Meclisi’ne "Hibe Desteği" verildi. Söz konusu projenin dikkat çeken detayı ise "toplumsal cinsiyet eğitimi" oldu.

 

DİYARBAKIR –

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan "Kadın Meclisi" planladığı çalışmalar için ABD'nin Adana Konsolosluğu'ndan hibe desteği aldı. Söz konusu projenin dikkat çeken detayı ise "toplumsal cinsiyet eğitimi" oldu.

Türkiye’de ilk defa Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan "Kadın Meclisi" planladığı çalışmalar için ABD Büyükelçiliği’nden 40 bin dolar hibe desteği aldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan "Kadın Meclisi" yapılan seçimlerle kuruldu. 230 kadının katıldığı seçimde 48 kişilik "Kadın Meclisi" seçimi yapıldı. Kadınların, ticaret ve sanayi odaları gibi ekonomik yapılarda ve meslek örgütlerinde temsilinin güçlendirilmesi ve bu yapıların hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanabilmelerinin hedeflendiği belirtilen Kadın Meclisi'ne ilk destek ABD'nin Adana Konsolosluğu'ndan geldi.

Hibe desteği hakkında bilgi veren DTSO Genel Sekreter Yardımcısı Meryem Özdemir Ok, projenin bir yıl süre ile uygulanacağını ve proje ile kadınların oda hizmetlerinden daha etkin destek alması ve güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti. İçeriğinde "toplumsal cinsiyet eğitimleri"nin dikkat çektiği projenin detaylarına ilişkin bilgi vere Ok, sözlerine şöyle devam etti: "ABD Büyükelçiliği'nden hibe desteği alan projenin toplam bütçesi 72 bin 900 dolar olup, büyükelçiliğin desteği 40 bin dolar, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje desteği ise 32 bin 900 dolardır. Proje kapsamında yereldeki ekonomik kuruluşlar bünyesinde toplumsal cinsiyet eğitimlerinin düzenlenmesi, kadınların güçlenmesine yönelik eğitim ve desteklerin sunulması, Kadın Meclisi’nin kurumsallaşmasının sağlanması ve 2020 yılında Uluslararası Kadın ve Ekonomi Zirvesi’nin düzenlenmesi planlanmaktadır."

ABD ADANA KONSOLOSLUĞU PROJE FAALİYETLERİ İÇİN DTSO’YU ZİYARET ETTİ

Haziran ayında başlayacak projenin faaliyetlerini görüşmek ve işbirliğini geliştirmek için ABD Adana Konsolosluğu Kültür Ataşesi Jen Curatola DTSO’yu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nevin İl ve Genel Sekreter Yardımcısı Meryem Özdemir Ok ile bir araya gelen Jen Curatola, Kadın Meclisi’nin çalışmalarını ve proje kapsamında yapılacak faaliyetleri değerlendirdi. Curatola, Kadın Meclisi Projesi’nin kendilerini oldukça heyecanlandırdığını ve yakından takip edeceklerini, bu projeye destek verdikleri için de oldukça mutlu olduklarını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir