• DOLAR 32.338
  • EURO 35.2
  • ALTIN 2244.699
  • ...
Dünyanın en iyi insansız hava aracını yaptık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Beyoğlu Milli Teknoloji Buluşmaları" etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Bayraktar, havacılık tarihi hakkında bilgi vererek, gençlere yerli ve milli teknoloji üretiminin önemini anlattı.

İSLAM MEDENİYETİ DÜNYADA GÖZÜNÜ GÖĞE DİKMİŞ İLK MEDENİYETLERDEN BİRİSİ

İslam medeniyetinin dünyada gözünü göğe dikmiş ilk medeniyetlerden birisi olduğuna işaret eden Bayraktar, temel bilimler tarihinde Müslüman alimlerin büyük etkisinin olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE, DÜNYADAKİ İLK ÜÇ UZAY GÜCÜNDEN BİRİ OLABİLİRDİ"

Bayraktar, Nuri Demirağ'ın, Vecihi Hürkuş'un çalışmaları yok edilmemiş olsa bugün çok farklı bir noktada olunacağına dikkati çekerek, 1950'lerde ülkedeki bütün çalışmaların yok edildiğini anımsattı. 1950'den önce teknolojik anlamda ciddi girişimler olduğunu hatırlatan Bayraktar, "Nuri Demirağ dünyada havacılık daha yeni doğarken atılımlar yapıyor. Vecihi Hürkuş'tan o dönem dünyada hiç kimseden istenmeyen sertifikalar istiyorlar. Türkiye, eğer bu çalışmalar günümüze kadar uzatılacak olsaydı dünyadaki ilk 3 uzay gücünden biri olabilecekken, maalesef bu alanda geri kalmış oluyor." diye konuştu.

GEÇMİŞTE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI israil'DEN ALINIYORDU

Geçmişte insansız hava araçlarının israil'den alındığını fakat Türkiye'nin bugün bu alanda en gelişmiş teknolojiye sahip dünyanın sayılı ülkesi haline geldiğini ifade eden Bayraktar, teknolojide millileşme ve bağımsızlaşmanın büyük önem taşıdığını belirtti.

"SATIN ALAMADIĞIMIZ TEKNOLOJİLERİ ŞİMDİ ÇOK GELİŞMİŞ ÜLKELERE İHRAÇ EDİYORUZ"

Bayraktar, eskiden havacılıkta satın alınan teknolojileri şimdi çok gelişmiş ülkelere ihraç ettiklerini vurguladı. Bayraktar, "Kendi sınıfında 12 metre genişliğinde dünyanın en iyi insansız hava aracını yaptık. Zeytindalı Harekatında silahlı insansız hava araçları kullanıldı. Daha öncesinde insansız hava araçları kullanılıyordu. Roketsan'ın bu araçlara uygun akıllı mühimmatı yapmasıyla beraber bu teknolojiye geçmiş olduk. Özellikle zorlu meteorolojik şartların olduğu Afrin operasyonunda aktif şekilde görev aldı." ifadelerini kullandı.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir