• DOLAR 32.341
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2238.991
  • ...
Bağdat’taki ABD Büyükelçiliğine Katyuşa roketi atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak güvenlik güçleri, bu akşam bir Katyuşa roketinin ABD'nin Bağdat Yeşil Bölge'deki elçiliğinin çevresine düştüğünü açıkladı.

Olay sonrası, bölgeye çok sayıda güvenlik ekibi sevk edildi. Saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiği henüz bilinmezken ABD Büyükelçiliğinin hedef alındığı belirtildi.

Irak Genel Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Albay Yahya Resul Twitter hesabında yaptığı açıklamada, bir Katyuşa roketinin Yeşil Bölge'nin ortasına atıldığını doğruladı. Resul, saldırıya ilişkin detaylı açıklamanın yapılacağını açıkladı.

Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde yüzlerce ABD vatandaşı yaşıyor. Bağdat'ın talebi üzerine Irak’ta yer alan üstlerde 5 bin Amerikalı asker görev yapıyor.

Büyükelçilik 80 stadyum büyüklüğünde

Rusya merkezli İnsider sitesinde 12 Ocak’ta yer alan bir habere göre, 80 futbol sahası büyüklüğünde olan ABD’nin Irak Büyükelçiliği alanı, dünyadaki en büyük büyükelçilik alanı olup, Birleşmiş Milletler’in (BM) New York’taki merkezinden daha büyük olma özelliği taşıyor.

Yeşil Bölge 2003’te oluşturuldu

Bağdat'ın merkezinde yer alan ve Yeşil Bölge olarak adlandırılan alan, 2003'te uluslararası koalisyon güçleri tarafından oluşturularak, halka kapatıldı.

Yaklaşık 10 kilometrelik alanı kapsayan bölge, ülkenin askeri olarak en korunaklı yerlerinin başında geliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir