• DOLAR 32.341
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2241.802
  • ...
İran ve Suudi'den "savaş" açıklamaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi'ye ait 2 petrol tankerinin saldırıya uğramasının ardından bölgede gerginlik artarken olası savaş hakkında açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Tahran’da düzenlenen bir törende konuşan İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, halihazırda Amerikalıların pasif duruma düşdüğünü belirterek, onların sözde tehditlerini pasif biçimde kullandığını söyledi.

"Savaş arayaşında değiliz, ama savaştan da korkmuyoruz ve hazırız." diyen Tümgeneral Selami, sözlerine şöyle devam etti:

"Düşmanlar savaşma iradesine sahip değil, ancak onlarla olan farkımız düşmanların savaştan korkmasıdır. Onların can güvenliği tehlikeye sokulduğunda pes ederler. Bu niteliğe sahip olan düşmanı yenmek kolaydır."

Tümgeneral Selami, "Bugün düşmanın İran’a yaklaşması Devrim Muhafızları Ordusu için bir fırsattır. Devrim Muhafızları strateji, operasyon ve taktik açısından ilerlemektedir." açıklamasını yaptı.

Tümgeneral Selami ayrıca, Devrim Muhafızları Ordusu’nun ülkeyi savunmaya hazır olduğuna dikkati çekti.

Cubeyr: Diğer taraf savaşı seçerse Suudi Arabistan tüm gücü ve kararlılığıyla buna karşılık verecek!

İran'a yönelik mesajlar veren Suudi Arabistan Dışişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el Cubeyr, İran'ı hedef alan açıklamalarda bulundu.

Cubeyr, "İran, bölgede güvenlik ve istikrar için değil devrim ihraç etmek için çalışıyor. İranlı yetkililer yıkıcı politikalar benimsemekten kaçınmalı,  komşuluk kurallarına uymalı ve bölge işlerine müdahil olmamalı." dedi.

Cubeyr "Suudi Arabistan bölgede savaş istemiyor ve bunun için çalışmıyor. Bu savaşı önlemek için elinden geleni yapacak ve barış için her zaman elini uzatacak. Ancak diğer taraf savaşı seçerse Suudi Arabistan tüm gücü ve kararlılığıyla buna karşılık verecek, kendini ve çıkarlarını savunacak." ifadelerini kullandı.

Suudi'nin, ABD güçlerinin Basra Körfezi sularında ve Körfez topraklarında konuşlandırılması talebini onaylamasına ilişkin de konuşan Cubeyr, "Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin ABD ile yapmış olduğu anlaşmalar var. ABD dost ve müttefik bir ülkedir. Körfezde yaşananlar, tüm dünyayı etkiliyor. Bu nedenle dünya da bu bölgenin güvenlik ve istikrarını önemsiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir