• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Nijerya'da yüzlerce mağdur aileye ramazan paketleri dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyanın birçok ülkesinde yetim ve muhtaçlara yardım eden ve merkezi Almanya'da bulunan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, 2019 ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında Afrika’da bulunan Nijerya ülkesinin Lagos şehrine giderek yardım çalışmalarına başladı. Yaptığı yardım çalışmaları kapsamında yüzlerce mağdur aileye gıda paketi ulaştırdı.

Yapılan yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Avrupa Yetim Eli Köln Temsilcisi Cahit Ataş, hayırseverlerin katkılarıyla toplanan bağışlarla Lagos'ta yaşayan yüzlerce muhtaç aileye gıda yardımında bulunduklarını aktardı.

Ataş, "Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli olarak 2019 ramazan programı dâhilinde Afrika'nın Nijerya ülkesine geldik. Burada ilk olarak bayramlık giyim projemizi gerçekleştirdik. Şu anda sabahın ilk saatleri olmasına rağmen sıcaklık 40 dereceyi geçiyor. Bu halde insanlar yardım alabilmek için uzun kuyruklar oluşturmuş durumda. Burada diğer Afrika ülkelerindeki gibi mağduriyetler diz boyudur. Bizler Avrupa Yetim Eli olarak yardımlarımız, Nijerya ülkesiyle sınırlı değildir. Birçok ülkede ramazan programlarımız var. Yardımlarımız devam ediyor. Bugün burada yüzlerde aileye gıda paketi dağıtımında bulunduk. Bu yardımlar inanç ve mezhebi ne olursa olsun tüm mağdurlara veriliyor." ifadelerini kullandı.

Dünyanın neresinde bir mağduriyet varsa imkânları dâhilinde yardımcı olduklarını belirten Ataş, hayırseverlerin verdikleri destek ölçüsünde yardımlarına devam edeceklerini söyledi. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir