• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
Suud Kralı Selman’dan İran’a karşı zirve çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi rejimi Kralı Selman bin Abdulaziz, Ramazan ayının 25’inci gününde Mekke’de Körfezle ilgili iki olağanüstü Arap zirvesi düzenleme çağrısında bulundu.

Suudi Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kral Selman'ın Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ile Arap Birliği’ni istişare ve koordinasyon amaçlı zirve yapmaya çağırdığını duyurdu.

Bölgesel kara sularında "İran tarafından desteklenen Husiler’in BAE kara sularında ticaret gemilerine saldırdığını" iddia eden Kral Selman, olayın küresel petrol piyasalarında istikrarı olumsuz etkilediğini öne sürdü.

BAE, Kral Selman’ın Mekke’de zirve çağrısını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Hassas şartlar bölgeyi çevreleyen zorluklar karşısında Körfez ve Arap Birliği’nin ortak bir tutum takınmasını gerektirmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan ABD ve İran arasındaki gerilim sürerken Washington yönetimi, Tahran’a karşı müttefiki olan Körfez ülkeleriyle iş birliğini geliştiriyor. Suudi rejimi ve bazı Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri, ABD’nin, güçlerini Basra Körfezi ve Körfez ülkelerinin sularında ve topraklarında yeniden konuşlandırma talebini kabul etmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir