• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İçeride ve dışarıda kurulan tuzakları bozuyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmada, “Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası hâlen bitmiş değildir. Her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor, daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Samsun Tütün İskelesi’nde düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’ncü yıl dönümü  törenlerine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Avrupa’nın ortalarında, Afrika’nın derinliklerine kadar uzanan geniş bir coğrafyada hüküm süren ecdattan geriye sadece sevgiye, saygıya, muhabbete ve adalete dayalı hatıralar kaldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne sömürgeciliğin, ne soykırımın, ne zulmün, ne de başka herhangi bir utancın hamdolsun bu milletin sicilinde yeri yoktur. Son iki asrımız çok büyük acılarla, çok büyük kayıplarla geçmiş olmasına rağmen bu duruşumuzdan en küçük bir taviz vermedik. Osmanlı, Balkanlar’dan çekilirken tarihin en büyük soykırımı bizim milletimize uygulanmıştır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlayarak Cumhuriyetin kuruluş yılı olan 29 Ekim 2023’e kadar sürecek bir dizi 100. yıl etkinliğine başlandığını belirterek, “Bu yıl 19 Mayıs Samsun’a çıkışla başlayıp 22 Haziran Amasya Tamimi’ni, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’ni, 4 Eylül Sivas Kongresi’ni coşkulu bir şekilde anacak, muhasebemizi yapacak, hedeflerimizi hep birlikte tazeleyeceğiz.” ifadesini kullandı.

“Her şeye rağmen 2023 hedeflerine bağlıyız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son altı yılda yaşanan badirelerin Türkiye’nin enerjisini ve kaynaklarını mecburen krizleri çözmeye yönelttiğini, her şeye rağmen 2023 hedeflerine bağlı kaldıklarını anlatarak, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan özel ekibin bakanlıklardan belediyelere kadar tüm kamu kurumlarının performanslarını çeyrek dilimler hâlinde izleyip, raporladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası hâlen bitmiş değildir. Her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor, daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz. Her ne kadar birileri hâlâ Suriye meselesini Suriyelilerin, Irak meselesini Iraklıların, Bosna meselesini Boşnakların, Doğu Akdeniz meselesini Kıbrıslıların, Kuzey Afrika meselesini Libyalıların, Tunusluların, Cezayirlilerin meselesi sanıyor olsa da, biz işin esasının öyle olmadığını çok iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugün burada görüyorum ki gençlerimiz bu büyük oyunu görüyor ve ezanlarına, bayraklarına, vatanlarına, devletlerine dört elle sahip çıkıyor. Gazi Mustafa Kemal beraberindeki bir avuç arkadaşıyla Samsun’a ayak bastığında başlattığı mücadeleye inanmayanlar vardı. Rahmetli Menderes, demokrasi bayrağını açtığında ülkemizde böyle bir şeyin mümkün olmayacağını düşünenler bulunuyordu. Merhum Özal, Türkiye’yi kendine güvenen ve dünyada söz sahibi bir ülke hâline dönüştürmek için yola çıktığında ona kin besleyenlerin sesi daha çok çıkıyordu.” (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir