• DOLAR 32.531
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.611
  • ...
"Engelleri aşmanın tek yolu sevgidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Engelliler Haftası" kapsamında Batman Üniversitesi tarafından "En büyük engel sevgisizliktir" sloganıyla düzenlenen "Uçurtma uçurma, yüz boyama, el baskısı, sürpriz pano, dans gösterisi, müzik dinletisi ve iftar" etkinliklerini içeren şenlikle, engelli çocuk ve gençler moral buldu.

Programa; Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Üniversitesi'nin engelli personelleri, engelli personel çocukları, engelli öğrenciler ile özel bir rehabilitasyon merkezinin engelli bireyleri ve aileleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan Rektör Aydın Durmuş, tüm engellilerin 'Engelliler Haftası'nı kutlayarak, engellileri üniversitede ağırlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Durmuş, engelliliğin, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun olmadığını belirterek, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu belirtti.

Her bireyin her an engelli olabileceği bilinciyle üniversitenin engelli dostu bir üniversite olması için çalıştıklarını açıklayan Durmuş, "Bugün engelli kardeşlerimle birlikte olmaktan, onlarla birlikte zaman geçirmekten ve onların mutlu olduğunu görmekten büyük mutluluk duydum. Engelleri aşmanın tek yolu sevgidir ve paylaştıkça büyür. Engellilerin sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşmaları için onlara fırsat yaratılması gerekiyor. Tüm milletimizin bunun farkında olarak duyarlı olmaları çok önemlidir." dedi.

Batı Raman Kampüsü'nde çeşitli etkinlikler yapan engelliler, Merkez Kampüs'te tasavvuf müziği dinledi, iftar açtı ve hediyeler aldı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir