• DOLAR 32.34
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2238.87
  • ...

Sıfır otomobil almak isteyenlere otomotiv şirketleri kampanya üzerine kampanya düzenliyor.

Bununla birlikte AK Parti, torba yasa teklifinde bulundu ve hurda teşvikinde 10 bin lira ÖTVindirimini 15 bin liraya çıkarmayı planlıyor.

Mevcut hurda teşvikinde matrahı 70 bin lirayı aşmayan otomobiller için 10 bin lira, matrahı 70 bin lirayı aşıp 120 bin lirayı aşmayanlar için 8 bin lira, matrahı 120 bin lirayı aşanlar için ise 3 bin lira ÖTV indirimi sağlanıyor.

HURDA ARABASI OLMAYAN DA YARARLANIYOR
Otomobil satış bayileri kendilerine aldıkları hurda araçları müşterilerine sunarak hurda indiriminden faydalanılmasını sağlıyor. Sıfır otomobillerdeki satışların düşmesi nedeniyle otomobil satış bayileri bunun yanında özel indirimler, aksesuar ve bakım hediyesi ile uygun kredi faizlerini de müşterilerine sunuyor.

Sahibinden satılık en ucuz 30 - 50 bin altı ikinci el otomobiller! İkinci el araba alırken bunlara çok dikkat edin yoksa...

YENİ TEŞVİĞİN 1 TEMMUZ'DA YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENİYOR
AK Parti'nin torba yasa teklifinin yasalaşması halinde indirimlerin 1 Temmuz'dan itibaren devreye girmesi bekleniyor.

İŞTE TASLAK MADDE
"7103 sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesi kapsamında, 16 ve daha büyük yaştaki otomobil, panelvan, otobüs, minibüs, kamyon, kamyonet, tır çekicisi cinsi araçların ihraç edilmesi veya hurdaya çıkartılmasına bağlı olarak aynı cins yeni bir aracın ilk iktisabında tahakkuk eden özel tüketim vergisinin, Cumhurbaşkanınca araçların cinsleri ve özelliklerine (motor silindir hacmi, sınıfı, özel tüketim vergisi oranına esas matrahı gibi) göre tespit edilmek suretiyle terkin edilebilecek üst sınırının 10.000 Türk lirasından 15.000 Türk lirasına yükseltilmesi amaçlanmaktadır."
.