• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Bingöl Umut Kervanı 4 aylık faaliyetini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Umut Kervanı, 2019 yılının ilk dört ayına ait çalışmalarından oluşan faaliyet raporlarını kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, "Bingöl Umut Kervanı olarak nisan ayında 85 aileye 11 bin 684 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunduk. Yine ocak, şubat, mart ve nisan aylarında toplamda; 367 aileye 52 bin 423 TL değerinde ayni ve nakdi yardımını yaptık." dedi.

Kardeşliğin en önemli vasıtalarından birinin infak olduğunu ifade eden Demir, "Kur’an’da genellikle iyiliklerin sevabı bire on olarak gösterildiği halde, Allah yolunda yapılan infakın sevabının bire yedi yüz ve daha üstü olduğu bildirilmiştir. Bu da infakın Allah katındaki değerini gösterir. Şüphesiz infakın birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydaların başında, infak eden kişinin başkasına karşılıksız yardımda bulunmanın iç huzurunu yaşaması gelir. Diğer taraftan infak sayesinde kişi kibir, gurur, cimrilik ve bencillik gibi dinimizce yerilen kötü vasıflardan kurtulur. Unutmamak gerekir ki toplumda fakir-zengin ayırımı yerine saygı ve sevginin, kin ve nefret yerine kardeşliğin oluşmasının en büyük vasıtalarından birisi infaktır." diye konuştu.

"Veren el alan elden üstündür"

Yapılan çalışmaların hızla devam ettiğine vurgu yapan Demir, "Veren elin alan elden üstün olduğunu söyleyen peygamberimiz her daim bizleri iyilik yapmaya teşvik etmiştir. Bizler de elimizden geldikçe halkımız ile birlikte Bingöl’de ikamet eden yetim, fakir, muhtaç ve mağdur ailelerimize 7’den 70’e veren el olmayı teşvik etmek istiyoruz. Unutulmamalıdır ki bu hayır ağacını fidan halinde iken sulamadığımız takdirde solumaya yüz tutar. Küçük büyük demeden infak ruhunu aşılamadığımız müddetçe toplumun temel taşları yerinden oynar. İnşallah bu Ramazan ayında tespit edipte ulaşamadığımız fakir ailelere sizlerin vasıtasıyla ulaşmaya gayret edeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Bütün kardeşlerimizden az çok demeden imkanı olan her Müslümandan yardım bekliyoruz. Tüm fakir ve muhtaçlara ramazan kumanyası yardımın ulaşması için bizlere destek olmalarını bekliyoruz.  İhtiyaç sahibi olan ailelere hem ayni hem de nakdi olarak yardımlarımızı ulaştırmayı hedefliyoruz. Gelin bire 700 hayır verildiği bu ayda umudu tükenmiş olan ailelere bir umut da siz olun. Cenab-ı Allah yapacağınız hayırları kabul etsin. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Demir, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı" (Nihat Kanat-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir