• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Silah kaçakçılarına operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde ikamet eden şüpheli şahısların ellerinde bulundurdukları silahları satmak istediklerine yönelik gelen bilgiler doğrultusunda yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Çınar ilçesinde ikamet eden 7 şüpheli şahsın ellerinde bulundurdukları silahları satmak için alıcı aradıkları yönünde bilgi elde edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı doğrultusunda Çınar ilçesinde 7 ayrı adres ve eklentilerinde icra edilen eş zamanlı arama faaliyetinde; 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile 5 adet şarjör ve 186 adet fişeği, 6 adet ruhsatsız av tüfeği, 179 adet 9 mm, 22 adet 7.65 mm tabanca fişekleri, 1 adet silah üstü dürbün, 2 adet pala ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, olayla ilgili olarak ele geçirilen malzemelerin muhafaza altına alındığı, olayla iltisaklı 7 şüpheli hakkında da soruşturma işlemlerine başlanıldığı ifade edildi. (Ramazan Zeren–İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir