• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
HTŞ Lideri Cevlani Muhalif Gazetecilere Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de faaliyet gösteren muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) lideri Cevlani, muhalif gazeteci ve aktivistlere açıklamalarda bulundu.

Ebu Muhammed el Cevlani, Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmelere dair birçok soruyu yanıtladı.

Cevlani'nin ifadelerinden satır başları:

- Suriye'de devam eden savaşa ilişkin siyasi çözüm önerilerine değinen HTŞ lideri, "Riyad ve Astana toplantıları günlerinden itibaren devrimin siyasi çözüme girmesine karşı güçlü bir tutumumuz oldu. Ancak devrim içinden birçok kişi bu ittifaklara güveniyordu. Örneğin rejim tren yolunun doğusunu aldı ve diğer yerleri bıraktı. Bu süreçte biz orada savaşma kararı aldık, öyle ki bizden 700 kardeş şehit oldu." şeklinde konuştu.

  • Cevlani, Esed rejiminin söz konusu anlaşmaları zaman kazanma amacıyla kullandığını ifade etti.
  •  HTŞ lideri, Suriye'de Rusya'nın askeri merkezlerinden olan Hmeymim Üssü'nün hedef alınmasını da savundu. Cevlani konuya dair ifadelerinde, "Rejimin Hama’da Gab Ovası bölgesini ele geçirme hedefiyle insanları bölgeden göç ettirmek için şiddetli bir bombardımanla başladığına, adeta barış için bir toplantı yeriymiş gibi Hmeymim hava üssünü korumayı amaçladığını iddia ettiğine" değindi.

Cevlani "Hmeymim’in insanları bombalayan askeri bir üs olduğunu ve vurulmasının doğal olduğunu" söyledi.

- Cevlani aynı zamanda lideri olduğu HTŞ'nin hiçbir grubu savaştan alıkoymadığını, Fırat Kalkanı bölgesindeki grupların da kendi bölgelerinde Esed rejimini hedef alan saldırılar başlatabileceklerini ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir