• DOLAR 32.513
  • EURO 34.559
  • ALTIN 2497.848
  • ...
Aracın motoruna giren yaralı güvercini tedavi ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cizre’de park halindeki bir aracın motoruna giren yabani güvercini çıkaran Mehmet Zeki Pürnek adlı duyarlı genç, güvercinin yaralı olduğunu fark kedince veterinere götürüp tedavi ettirdi.

Cizre’nin Dicle Mahallesi Çevik Sokağındaki iş yerinde çalıştığı sırada yaralı bir güvercinin kamyonet tipi aracın motor kısmına girdiğini gören Zeki Pürnek (21), aracın altına yatarak güvercini aracın motor kısmından çıkardı.

Yaralı olduğu fark edilmesiyle veterinere götürülen yabani güvercin, burada tedavi ettirildi. Veterinerin, güvercinin tedavisi bitene kadar doğaya bırakılmaması gerektiğini söylemesi üzerine Pürnek, 3 gün boyunca güvercini evinde hem besledi hem de tedavisini devam ettirdi. Güvercin, sağlığına kavuşmasıyla doğaya bırakıldı.  

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Pürnek, güvercinin taşla yaralandığını ifade ederek, "Kim bir canlıyı/hayvanı, bir kuşu haksız yere öldürürse, kıyamet günü ondan şikâyetçi olacaktır." Hadis-i Şerifini hatırlattı.

Araç sahiplerine seslenen Pürnek, sıcaktan korunmak için araç altına giren hayvanlara dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Pürnek, "Kuşun ürkekliğini fark ettim, elimin ulaşamadığı bir yere yuvalanmıştı. Birkaç dakika uğraştıktan sonra kuşu bulunduğu yerden çıkardım ve sonradan baktım ki sağ kanadı kırılmış. Muhtemelen çocukların havalı tabancasından veya sapandan yaralanmış. Tedavi etmek için hemen veterinere götürdüm. Üç gün besleyip daha sonra doğaya bırakacağım. Vatandaşlardan dileğim odur ki, çocuklarını hayvanlara karşı bilinçlendirsinler. Yazıktır, hayvanı yaralıyorlar, daha sonra bu hayvan bir yerde ölüyor. Bu sadece kuş değil, kedi veya köpek de olabilir. Araçları olan vatandaşlar da sıcaktan korunmak için araçlarda gölgelenen hayvanlara dikkat etsinler. Aracı hareket ettirmeden önce sağına ve soluna baksınlar." dedi. (Ahmet Uçar – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir