• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Muş'ta karla mücadeleye 6 milyon TL harcandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 6 ay süren kış mevsiminin ardından tamamlanan karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

57 iş makinesiyle 22 bin kilometre karla mücadele çalışmasının yapıldığını belirten Yentür, çalışmalarda yaklaşık 6 milyon TL harcandığını söyledi.                           

Karla mücadele çalışmalarının ardından yolların bakım ve onarım çalışmalarının başladığını aktaran Yentür, “İlimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle yaklaşık 22 bin kilometre karla mücadele çalışması yapmış bulunmaktayız. İl Özel İdaresi olarak karla mücadeleye yaklaşık 57 iş makinesi ile işe başlamıştık. İlimizde etkili olan yağmur yağışından dolayı yollarımızda heyelan ve toprak kaymalarından dolayı ciddi manada bakım ve onarım gerektiren hasarlar oluşmuştu. Bunların da çalışmalarına devam etmekteyiz. İl Özel İdaresinin görev sahasında yaklaşık 3 bin kilometre yol vardır. Bunların bakım ve onarımını yapmak. Birinci Kat ve 2’nci kat asfalt ve sathi kaplama da bu yıl İl Özel İdaresi görev sahasında. Karla mücadelede toplamda yaklaşık 6 milyon TL civarında parasal bir harcamanız oldu. Sel nedeniyle zarar gören köprü ve menfezlerimizde yapım ve onarım çalışmaları da devam etmektedir.” ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir