• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...

TKDK Muş İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD II 6. Başvuru Çağrısının tanıtımı için basın mensuplarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı toplantıda, çağrıya ilişkin açıklamalarda bulunan TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, sürdürülebilir projelere 60 milyon Euro, yani yaklaşık 400 milyon TL hibe desteği verileceğini söyledi.

Kırsal nüfusu yoğun olan Muş’ta 7 alt sektörde TKDK tarafından geri ödemesiz finansal desteklerle birçok yatırımın hayat bulmasını temenni ettiklerini belirten Turan, "IPARD II 6. Başvuru Çağrısı kapsamında, toplam 7 alt sektörü içeren sürdürülebilir yatırımlara kurumumuz tarafından hibe desteği verilecektir. Kırsalın kalkınması adına büyük önem taşıyan bu çağrıda ilimiz, yüzde 65 hibe desteği olanağına sahip 15 il arasında yer almaktadır. Ayrıca tüm hibe desteği almaya hak kazanacak projeler yüzde 18 KDV muafiyeti avantajından yararlanacaklardır." dedi.

Tedbir kapsamındaki yatırım alanlarına da değinen Turan, "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme adlı bu tedbir kapsamında yer alan 7 alt sektör sırasıyla şu şekildedir;  Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları ve Yenilenebilir Enerji Tesisleri. 400 milyon TL fona sahip olan 6. Başvuru Çağrısından; proje fikri olan, ilimiz ekonomisine katma değer ve istihdama katkı sağlayacak girişimcilerin yararlanması gerçekten ilimiz için büyük önem taşıyor. Bu nedenle vatandaşlarımız İl Koordinatörlüğümüze gelerek devletimizin bu desteklemeleri hakkında detaylı bilgi alabilirler. Aynı zamanda İl Koordinatörlüğü olarak daha önceki çağrılarda olduğu gibi toplumumuzun her kesimine tanıtım faaliyetleri kapsamında ulaşmayı planlıyoruz. Proje kabullerimiz 8 Temmuz itibarıyla başlayacak olup 23 Ağustos’ta sona erecektir. Bu süre zarfı projelerin hazırlanması adına gayet yeterli bir süredir." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)