• DOLAR 32.521
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.245
  • ...
Cevad Zarif: ABD ile müzakere ihtimali yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya'nın NHK televizyonunun haberine göre, resmi temaslar kapsamında Tokyo'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Tahran ve Washington arasındaki gerilimle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

İran'ın nükleer programı ve iki ülke arasındaki tansiyonun düşürülmesi için ABD ile müzakere ihtimalinin sorulması üzerine Zarif, "Hayır, (ABD ile) müzakere ihtimali yok. Müzakere çağrısından önce ABD uluslararası kurallara uymalıdır. Nükleer anlaşmayı kendisi ihlal etti." dedi.

"Gerilim her iki taraf için intihardır"

Zarif, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra ortaya çıkan gerilimi, "her iki taraf için intihar" şeklinde niteledi.

Japonya'nın nükleer anlaşmanın korunması konusunda herhangi bir eylemde bulunmadığını söyleyen Zarif, "ABD'nin uyguladığı yaptırımlar ekonomik terördür. Buna izin vermek de ekonomik teröre yardım etmek olacaktır. Her ülke İran'dan petrol alabilme imkanına sahip olmalıdır." diye konuştu. 

Japonya ziyaretinden önce bu hafta sırasıyla Türkmenistan ve Hindistan'a resmi ziyaret gerçekleştiren Zarif'in yarın da Çin'e gitmesi bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir