• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
Aralarında 18 çocuk ve 4 kadının da olduğu 100 Filistinli alıkonuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İnsan Hakları Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre ramazan ayının başlangıcından bu yana 100 Filistinli esir edildi. Esir edilenler arasında 18 çocuk ve 4 kadın da bulunuyor.

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan açıklamada da işgalcilerin Filistin bölgelerine özellikle de Batı Yaka şehirlerine, köylerine ve Kudüs'e yönelik baskınlarına ramazan ayında da devam ettiği, bu baskınlarda evlere girerek aramalar yaptığı dile getirildi.

Esir edilenler arasında kadınların, çocukların, özgürleştirilmiş eski esirlerin, balıkçıların ve Filistin halkının farklı kesimlerinden daha başka kişilerin bulunduğu ifade edildi.

Filistin İnsan Hakları Merkezi esir edilenlerin en küçüğünün henüz 9 yaşında olan ve El-Halil'in Şehitler Caddesi'nde alıkonulan Musa Ramazan olduğunu dile getirdi.

İşgal zindanlarında halen 5 bin 700 esir bulunuyor. Bunlardan 700 kişinin hasta, 48 kişinin kadın, 230 kişinin 18 yaşın altında çocuk, 500 kişinin de herhangi bir yargılamaya tabi tutulmayan idari tutuklu olduğu belirtiliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir