• DOLAR 32.539
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2485.916
  • ...
Trablus Havalimanı hükümet güçlerinin kontrolünde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya'da Trablus Havalimanı'nın büyük kısmının, hükümet güçlerinin kontrolüne geçtiği belirtildi.

Hükümet güçlerinin dün iki koldan ABD ve bazı Avrupa ülkeleri tarafından da desteklenen Halife Hafter güçlerine karşı saldırı başlattığı ve Hafter güçlerini geri püskürttükleri, böylelikle havalimanının büyük bölümünün kontrolünü ele geçirdikleri ifade edildi.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı başlatmıştı. Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Hafter'e bağlı güçler arasındaki çatışmalar bir aydan uzun süredir devam ediyor.

Bu arada Birleşmiş Milletlerin Libya’daki Destek Misyonu (UNSMIL), Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi’nin Libya’ya yaptığı ateşkes çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

UNSMIL, Trablus’a yapılan saldırıların ve şiddeti sürdürmenin yalnızca BM'nin Libya barış görüşmelerine değil, uluslararası barışa da bir tehdit olduğunu vurguladı.

BM, AB’nin Libya’daki ihtilaflı tarafların Birleşmiş Milletlerle koordineli bir şekilde ateşkes çağrısı yapmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, saldırılarda sivil ayrımı yapılmamasının savaş suçlarına sebep olacağı uyarısında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir