• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
"SGK çalışanları emeğinin karşılığını alamıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, "Sosyal Güvenlik Haftası" dolayısıyla yaptığı açıklamada SGK çalışanlarının sorun ve taleplerini dile getirdi.

Borazan, "Bilindiği üzere içinde bulunduğumuz hafta 'Sosyal Güvenlik Haftası'dır. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara beşikten mezara kadar çok sayıda hizmet vermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlamaktadır. Ancak bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurum çalışanları göz ardı edilmektedir. Kendisinden ve ailesinden fedakârlıkta bulunarak, özveri ve gayretle gecesini gündüzüne katarak, mesai mefhumunu gözetmeden çalışan kamu görevlilerinin maddi anlamda karşılığını alamaması büyük bir adaletsizliktir." dedi.

"SGK'da çalışanlar başka kurumlara geçmek istiyor"

Uygulanan yanlış politikalar, mali özlük ve sosyal haklarda yaşanan kayıplar nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan kamu görevlilerinin başka kurumlara geçmek istediğini söyleyen Borazan, şunları söyledi:

"Kuruma yeni başlayan kamu görevlileri dahi kurumu terk ederek başka kurumlara geçmektedir. Bu gidişle Sosyal Güvenlik Kurumunda uzman personel kalmayacaktır. Bu durum ülkemize ve vatandaşlarımıza zarar verecektir. Bu yüzden öncelikle kurumda çalışan kamu görevlileri mutlu edilerek Sosyal Güvenlik Haftası'na değer kazandırılmalıdır. Genel yetkili sendika olarak bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz."

“Sosyal güvenlik tazminatı getirilmeli”

Kamu görevlilerinin hakkının, emeğinin ve alın terinin karşılığının verilmesini istediklerini belirten Borazan, taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

-Sosyal Güvenlik Tazminatı getirilmeli, kurum personeli uzmanlaştırılmalı ve İl Sosyal Güvenlik Uzmanı/Sosyal Sigorta Uzmanı kadroları ihdas edilmeli.

-Kurumda çalışan tüm kamu görevlilerimiz fazla mesai ücretlerinden yüzde yüz oranında faydalanmalı, ikramiyeler ve ek ödemeleri verilmelidir. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir.

-İcra memuru, denetmen, uzman, müfettiş kadrolarına dışarıdan değil, Sosyal Güvenlik Kurumunda yıllarca görev yapmış kamu görevlileri arasından atanmalıdır.

-4/B'li olarak görev yapan personel en kısa sürede kadroya geçirilmeli, sözleşmeli personel kadroya geçinceye kadar mali ve özlük haklarının kadrolu personel ile eşit hale getirilmelidir.

Borazan, Büro Memur-Sen olarak bu haklı taleplerinin en kısa sürede dikkate alınarak Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının mağduriyetlerine son verilmesi çağrısında bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir