• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
KOBİ’ler dijital çağa BMF ile hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Sanayi Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) destekleriyle yürütülen Bursa Model Fabrika (BMF), deneyimsel öğrenme tekniklerini kullanarak teori ve pratiği birleştiriyor. Fabrika, KOBİ’lerin dijital üretime geçiş uygulamalarına hız kazandırırken, başta Bursalı firmaların bu sürece adaptasyonlarını kolaylaştırıyor. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde BTSO MESYEB bünyesinde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz Mart ayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve kent protokolünün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Model Fabrika, üretim geliştirme modelleri ile gerçek fabrika ortamı gibi kurgulandı.

“DİJİTAL ÇAĞDA REKABETÇİLİĞİ ARTIRACAK”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının talepleri doğrultusunda kurgulanan BMF’nin yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi yeni kavramların firmaların iş yapış biçimlerini önemli ölçüde değiştirdiği yeni dijital çağda firmaların rekabetçiliğini artıracağını ifade etti. Burkay, “Büyük ölçekli şirketlerden KOBİ’lere kadar, dijital dönüşüm için gerekli altyapı ve insan kaynağı yetiştirilmesi konusunda büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Bursa Model Fabrika, verimlilik artışından kaliteye, yalın üretimden dijital dönüşüme kadar birçok alanda firmalarımıza rehberlik yapacak.” dedi.

YALIN ÜRETİM TEKNİKLERİNDEN ENDÜSTRİ 4.0’A YOLCULUK

BMF, işletmelerin verimlilik artırma teknikleri olan yalın üretim, iş etüdü ve süreç iyileştirme, KAİZEN sürekli iyileştirme gibi benzeri konularda kapasitelerinin artırılmasını amaçlıyor. Şu an hali hazırda merkezde Paletli Robot Taşıyıcı üretilebiliiyor. Model Fabrikanın eğitim sürecinde yalın üretim tekniklerinin uygulanması ve işletmelerin bu alanda dönüştürülmesine destek olunuyor. Sürecin sonunda ise firmaların dijitalleşme ile Endüstri 4.0 düzeyine ulaştırılmasına katkı sağlanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir