• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...
Gaziantep merkezli FETÖ operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep merkezli Konya ve Malatya'da FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda ByLock kullandıkları iddiasıyla 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep Merkezli, Konya ve Malatya’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında “Güneydoğu Anadolu Medya Sorumlusu”nun da bulunduğu 5 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) mensup müzahir şahıslar tarafından kendi aralarında haberleşmek amacıyla kullandıkları kripto haberleşme programı ByLock'u kullanan şüpheli şahıslara yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce İlimiz Merkezli Konya ve Malatya İllerini kapsayacak şekilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında Güneydoğu Anadolu Bölge Medya Sorumlusunun da bulunduğu 5 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.” denildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir