• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Dünyayı Durduran Fotoğrafçı: İmdat Tekin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 yıldır resmi olarak fotoğrafların doğasında bulunan Tekin, derdini fotoğraflardaki muhteşem kareyi yakalayarak anlatmaya çalışıyor. Fotoğrafçılığı bir hoby olarak değil bir meslek olarak gören sanatçı, detaylardan yola çıkartarak insanları şaşırtan ve mest eden fotoğraf karelerini yakalıyor. Yakaladığı önemli anlar ile insanlar tarafından takdir ve saygı görülüp ödül almıştır.

Başarılı bir fotoğrafçı olma yolunda

Tekin, 2009 yılından bu zamana kadar yüzlerce kareyi ölümsüzleştirmeyi başardı. Fotoğrafçılık alanında başarılı kariyerine devam eden sanatçı, gerekli tüm eğitimleri alıp hem alaylı hem de mektepli olma başarısı gösterdi. Ortaya çıkartmak istediği kareyi en iyi şekilde yakalamak ve insanlara sunmak isteyen sanatçı, fotoğraf çekmek için önem arz eden şu kuralları ihmal etmiyor;

  • Flaş ayarı ve mesafesi
  • Yakın ve uzak çekimlerde hassasiyet
  • Işığı doğru kullanma
  • Hikayeyi anlatma
  • Kreatif düşünme ve bu düşünceyi sanatla birleştirme

Kariyerinde önemli bir sıçrayış

1Profesyonel olarak 10 yıldır fotoğrafları ölümsüzleştiren Tekin, “Fotoğrafınız yeterince iyi değilse, olaya yeterince yakın değilsiniz” felsefesiyle hareket ediyor. Çıktığı dünya turu ile vizyon olarak perspektifine renk katmış ve rengi de fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştirmiştir. Yakaladığı eşsiz fotoğraf kareleriyle ödül kazanmıştır. Tüm fotoğraflarını herhangi bir tasarım programından geçmeden doğal bir haliyle sosyal medya platformlarından sevenleriyle buluşturmaya devam ediyor. Sanatçı, fotoğraf karelerinin yanında insan ve doğa hikayelerini de sanatına ekleyerek ‘fotoğrafçılık sanatını’ icra ediyor. Tekin, başarılı bir kariyer sergileyerek toplam 10 olmak üzere ödül kazanmıştır. Bu ödüllerden bazı ve önemli saygınlığı hak eden ödüller şunlardır;

  1. Fransa Sokak Fotoğrafları Ödülü
  2. Uluslararası Doğada Görüntü Ödülü
  3. Benim Gözümde Fotoğraf Ödülü

Buraya eklenmeyen ve 7 adet farklı yerlerden verilmiş ödül mevcuttur.

Hayallerin ötesinde bir fotoğrafçı

Fotoğraf ve yaşam anlarına uzun uzun bakan bir çocukluk geçiren İmdat Tekin, fotoğrafçılık çekerek hayalini sergilemeye devam ediyor. İnsanlardan farklı bakarak doğal güzellikleri farklı bir bakış açısıyla yansıtarak gelecekte örnek alınacak bir insan ve fotoğrafçı olmak istiyor. Yıl boyunca durmadan farklı şehir ve ülkelerde olarak yaşam dakikalarını buralarda harcayan Tekin, yıllık 5 bine yakın kareyi ölümsüzleştiriyor. Hayallerini bu alanda adayan Tekin, daha çok fotoğraf çekmek için elinden geleni yapıyor. Tüm çektiği fotoğrafların toplam 54 terabayt bir depolama alanında özenle saklıyor. Gelecek hedeflerinin bir tanesi de, fotoğrafçılık alanında kariyer yapmak isteyen insanlara ‘rehber fotoğrafçı’ olarak ideal ve harika fotoğraf çekme tekniklerini aktarmak istiyor.

En iyi fotoğraf en iyi andır

Dünyaca ünlü fotoğrafçı James Nachtwey’in bir programda bahsettiği, “Fotoğraf, geçmekte olan anın yakalanmasıdır” prensibiyle fotoğraf makinesi penceresinden bakan Tekin, herkesin bakıp herkesin göremediği fotoğrafları arıyor. Mutluluğun fotoğrafını yakalamak yerine mutsuzluğu çekerek bir anlam taşımak ve bu anlamı sürdürerek geleceğe taşımak istiyor. Fotoğraflarla adeta dans eden sanatçı, derdini anlatmak için görünmeyeni arıyor. Instagram üzerinden imdattekinofficial adresinden paylaştığı fotoğraflar ile fotoğrafçılık alanında yeni bir boyut getirdiği görülüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir