• DOLAR 32.338
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2246.473
  • ...
Muş'ta Hacivat-Karagöz’e büyük ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Muş’ta ramazan şenlikleri kapsamında Hacivat-Karagöz gölge oyunu sergilendi. Muş Lale Vadisi parkında sergilenen gölge oyunu büyük ilgi gördü.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrenci ve akademisyenlerinin hazırlayıp sunduğu etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. MŞÜ Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Öcal’ın sunumu ile perdeye taşınan Hacivat-Karagöz gölge oyununa en büyük ilgiyi çocuklar gösterirken, ebeveynlerde oyunu büyük bir dikkatle izledi.

Etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Öcal, unutulmaya yüz tutmuş Hacivat-Karagöz gölge oyunu yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

Öcal, "Bu anlamda üniversitemizde de çalışmalar yapılıyor. Ayrıca bu akşam burada geleneksel Ramazan etkinlikleri çerçevesinde bir program yaptık. Karagöz-Hacivat gölge oyunu gösterisi yaptık. Çok güzel oldu, herkes çok mutlu oldu ve çok beğendi. Bundan sonra Karagöz-Hacivat gösterilerini yapmaya devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadar hem üniversite olarak hem öğrencilerimizle birlikte böyle gösterilerde var olmaya çalışacağız. Hacivat-Karagöz bizim kendi rengimiz, kendi kültürümüz, kendi değerimiz. Biz buna sahip çıkmak istiyoruz. Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Ayrıca bizim üniversitemizde kukla Karagöz atölyemiz var. Öğrencilerimize Hacivat-Karagöz tasvirleri yaptırıyoruz ve onların da bu geleneği, bu örfü, bu adeti devam etmesini sağlayacağız. Eğer biz bu geleneği devam ettirmezsek öğrencilerimiz, çocuklarımız, geleceğimiz başka karakterleri kendilerine rol model alacaklar ve bu da bizim kültürümüzün kaybolmasına neden olacak." ifadelerini kullandı.

Geleneksel Ramazan etkinliklerinin Muş’ta tüm hızıyla devam edeceğini belirten Öcal, "Geleneksel Türk Tiyatrosu Hacivat-Karagöz, meddah bunlar ramazan ayını hatırlanan eğlencelerdir. İftardan sonra büyükşehirlerde gösteriler yapılıyor. Maalesef bizim şehrimizde böyle bir imkan yok. Biz kendi imkanlarımızla bu ruhu yaşatmaya çalışıyoruz. Bu etkinlikler tamamen ramazanın doğasına, ramazanın manevi ruhuna uygun etkinliklerdir. Biz de bunu halkımızla paylaşıyoruz." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir