• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Ayetullah Hameney: İran halkının seçimi kesin direniştir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hameney, İran halkının ABD karşısındaki kesin seçiminin direniş olduğunu ve bu direniş karşısında ABD'nin geri çekilmeye mecbur kalacağını söyledi.

Ayetullah Hameney, ülkesinin üst düzey yetkilileriyle yaptığı görüşmede bu karşı karşıya gelmenin askeri olmayacağını zira bunun iradelerin karşı karşıya gelmesi olduğunu, İran halkının iradesinin ise daha güçlü olduğunu zira kendi iradesinin haricinde yüce Allah’a tevekkül ettiğini söyledi.

Bazılarının ABD ile neden müzakere yapılmadığını sorduğunu ifade eden Ayetullah Hameney, Amerika ile müzakerenin zehir olduğunu, mevcut Amerikan yönetimi ile müzakerenin ise çifte zehir olduğunu belirtti.

Hameney, "Onlar' Sizin savunma silahınız hakkında müzakere edelim.' diyorlar. Neden bu füzeyi yapıyoruz diye müzakere istiyorlar, füzelerin menzili hakkında müzakere istiyorlar. Bunların menzilinin azaltılmasını istiyorlar. Hiçbir gayretli ve zekâ sahibi İran vatandaşı güçlü olduğu noktalar hakkında müzakere etmez. Onlar İran’ın bölgedeki stratejik derinliği hakkında müzakere istiyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir