• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kılıçdaroğlu yine çete dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündem ile ilgili konuştu

Yargıçların adaletli davranmasının önemine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yargıç adaletli davranmazsa, hukukun üstünlüğüne inanmazsa, vicdanına göre karar vermezse adaleti katlediyor demektir. Ona yargıç demiyoruz, 'sarayın adamları' diyoruz. Bir noktadan talimat alır, onun gereğini yerine getirir. O nedenle onlar cübbe bile giyseler önü iliklidir. Cübbe bile giyseler sarayın önünde iki kat olurlar, el etek öperler. 'İktidar bana ne verecek acaba.' diye beklenti içine girerler. 'Bir talimatınız var mı karardan önce.' diye sorarlar. 'Önce talimatınızı alayım, sonra karar vereyim.' derler. Bunlara hakim denilmez, adalet dağıtmazlar, kul hakkı yiyip beslenenlerdir. Kapıkulu sınıfıdır bunlar işte. Gidip birilerinden beslenirler, onların arzularına göre karar verirler."

- "Ancak aklını, haysiyetini, onurunu kiraya verenler bunu düşünürler"

YSK'nin, Yargıtay ve Danıştay çıkışlı yüksek hakimlerden oluştuğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerine yönelik AK Parti'nin birçok itirazını kabul ederek sandıkların tekrar tekrar sayıldığını ancak sonucun değişmediğini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Yüksek Seçim Kurulu'nun bazı hakimleri AK Parti'lilere telefon ettiler; 'Böyle yapmayın, şöyle bir dilekçe verirseniz ve zamanında verirseniz, biz bu seçimi iptal ettirebiliriz.' Bunu söyleyen YSK'deki 7 kişilik çetenin reisi. Oturdular bunun üzerine karar verdiler. Dediler ki 'Sandıkların oluşumunda hile var, oluşumu doğru değil.' Sandıkların oluşumunu siz sağladınız, siz karar verdiniz, onayladınız. Seçmenin ne günahı var? Siz de o oyları saydınız. Durum değişmedi. 'Bunu iptal edeceğim.' diyorsun. Çete mensubu bu 7 kişiye soruyorum; sizde haysiyet, onur, ahlak varsa istifa edecek misiniz? Eğer sizde bunlar varsa istifa edin, yoksa hep birlikte oturun."

İstanbul seçimlerinde aynı zarfa 4 ayrı o pusulası konulmasına rağmen sadece büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin iptal edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Akıl sahibi birisi bunu düşünebilir mi? Ancak aklını, haysiyetini, onurunu kiraya verenler, haysiyetsiz insanlar bunu düşünürler." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da tüm seçimin iptal edilmesine yönelik YSK'ye başvuruda bulunduklarını anımsatarak, "Hodri meydan dedik. 'Olmaz.' dediler. O 7'li çeteye bir daha söylüyorum, sizde haysiyet, onur varsa görevinizi bırakırsınız. Size acımıyorum, eşlerinize ve çocuklarınıza acıyorum." şeklinde konuştu.

KHK ile görevlerine son verilenlerin seçimlere girmesinin uygun bulunduğunu, bazılarının seçimi kazandıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, YSK'nin, söz konusu kişilerin yerine ikinci sıradaki adaya mazbata vermesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Hangi hakla, hangi hukuk, hangi adalet?" ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir