• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Açlıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla fotoğraf sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeryüzü Doktorları tarafından açlıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla "Hayat Çok Ucuz" temalı fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, 13-19 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı Metrosu'nda, 15-21 Haziran’da ise Üsküdar Metro İstasyonu'nda İstanbullularla buluşuyor.

Dünyada herkese yetecek kadar gıda üretimi olmasına rağmen 821 milyon kişi her gece aç yatıyor. Açlık yönünden en yüksek risk grubunu ise hamileler, emziren anneler ve küçük çocuklar oluşturuyor. Dünyada 5 yaşın altındaki çocuk ölümlerinin neredeyse yarısı yetersiz beslenmeden kaynaklanıyor.

Bir çocuğun yaşamının ilk bin gününde, yetersiz beslenme ve tekrarlanan enfeksiyon bulguları, fiziksel ve zihinsel gelişiminde geri dönülmez etkilere sebep oluyor. Yemen’de 4 yıldır devam eden iç karışıklıkların neticesi olarak nüfusun yüzde 80’ini oluşturan 24 milyon kişi, yaşamını devam ettirebilmek için insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 10 milyon kişinin durumu ise “kıtlığın eşiğinde” olarak tabir ediliyor. Çad’da 5 yaşın altındaki çocukların yüzde 40’ı kronik beslenme yetersizliği nedeniyle yeterli gelişimini sağlayamıyor.

Dünyadaki açlık krizini göz ardı etmek yerine, onunla mücadele etmek gerektiğini vurgulayan Yeryüzü Doktorları, geçtiğimiz günlerde “Hayat Çok Ucuz!” isimli bir yardım kampanyası başlattı. Bu kampanya aracılığı ile toplumsal farkındalık oluşturmayı ve ihtiyaç sahibi daha çok kişiye ulaşmayı hedefleyen dernek, bu konuya dikkat çekmek amacıyla fotoğraf sergisi başlattı.

Beslenme sağlığına yönelik çalışmaları ile birlikte, yeryüzünün dört bir yanından çeşitli insan portrelerinin yer aldığı fotoğraf karelerinden oluşan sergi, 13-19 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı metrosunda, 15-21 Haziran’da ise Üsküdar metro istasyonunda İstanbullularla buluşuyor.

Sergi ile ilgili konuşan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Diğergâmlık ve cömertliğin arttığı ramazan ayında, her gece aç yatan insanların sesini ve açlıkla mücadele sürecimizi bu sergi ile kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Sergilenen fotoğraflarda bir yandan açlıkla mücadele eden küçük bedenlere, annelerinin çaresiz bakışlarına; bir yandan da gözlerinin içi gülen çocuklara şahit olunabilecek. Halkımızın açmış olduğumuz sergimize teşriflerinden büyük memnuniyet duyacağız.” dedi. (Nizamettin Aşkın- İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir