• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Seccadelerdeki Ezoterik Sembollere Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

● Son dönemlerde gizli simgeler ve semboller taşıyan bazı seccadeler dikkatleri çekiyor. Mescitlerde ve satış noktalarında yer alan bu namazlıklar, farklı inançlara ait figürleri üzerinde bulunduruyor.
 ● Yabancı firmalar tarafından üretilen ve Türkiye pazarında yer bulan seccadelerin bazılarının tasarımları, masonik işaretler, 'domuz' figürüleri ve hristiyan sembolleri taşıyor.● Bir vatandaş girdiği mescitte karşılaştığı görüntüyü kaydederek sosyal medyada paylaştı. Nerede kaydedildiği belirtilmeyen görüntülerde seccade üzerinde gizli kalmış bazı figürler fark ediliyor.

● İlahiyatçılar ise figür taşıyan seccadeler arasında ayrım yapılmamasından yana. Buna göre figür İslami dahi olsa seccadenin üzerinde sembollerin yer alması namazlık koşulları için uygun değil.

Son dönemde camilerde, evlerde bulunan seccadelerin üzerinde yer alan farklı dini inançların hatta dinimizce haram kılınmış hayvanların bir takım sembollerinin olması vatandaşlar tarafından oldukça tepki ile karşılanmıştı. Seccadelerin asıl olarak, kılınacak temiz bir alan oluşturmak için pratik çözüm olarak düşünülmüş ve yüz yıllardır bir gelenek haline gelmiş yaygının ismidir. İslami bir dayanağı bulunmamasına karşın hadisi şerifte şöyle geçiyor:

Rasûlüllah (s.a.s) şöyle buyurmaktadır: Yeryüzü benim için mescit ve temiz kılınmıştır
(Buhari, Salat, 56)

Bunun yanında şiddetli sıcaktan korunmak için Ashabın elbisileri ve sarıkları üzerine secde ettikleri rivayet edilir. (Nesai, Tatbik, 59; Buhari, Salat, 23)

İthal edilen seccadelerde masonik semboller ve hayvan figürleri olabiliyor
Yabancı firmalar tarafından üretilen bazı seccadelerin üzerinde yer alan sembollerin masum olmadığı ortaya çıktı. Özellikle ithal edilenseccadelere dikkatli bakıldığında ortaya inanılmaz görüntüler çıkıyor. Birkaç incelemeyle fark edilebilecek bu görüntülerin temelinde masonikişaretler, domuz figürleri ve hristiyan sembolleri çıkıyor.

YouTube, Facebook gibi sosyal medya araçlarında yapacağınız ufak bir araştırmayla kamuoyunun bu hususta ne kadar hassas olduğunu görmemiz mümkün.

Seccadenin kullanılmasının namazın kabulü açısından bir etkisi yoktur. Hadisi şerifte de bildirildiği üzere yeryüzü ve yeryüzünden imal edilmiş her şey üzerine secde edilebiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken secde edilen mahallin necaset yani görülen pisliklerden temiz olmasıyla ölçülüyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir