• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ramazan ayında çocuk olmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kendilerine henüz farz olmadığı halde ramazan ayında oruç tutmanın sevinci içerisinde olan çocuklar, oruç tutarak fakirlerle empati (duygudaşlık) kurabildiklerini ifade ettiler. Kimi çocuklar da zorlandıkları için “Çocuk orucu” tuttuklarını belirttiler.

Ramazan ayını ibadet ve Kur’an-ı Kerim dersi alarak ihya etmeye çalışan çocuklar, oruç ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA muhabirleriyle paylaştı.

“Oruç tutmak o kadar da zor bir şey değildir”

Ramazan’ın en güzel yanının ailece yapılan sahur ve iftar olduğunu söyleyen Şeyhmus Avanaş (13), “Bugün oruçluyum. Oruç tutmak o kadar da zor bir şey değildir. Sabah okula gidiyorum, sonra da gelip camide Kur’an okuyorum. İnsan isteyince her zorluğun üstesinden gelebiliyor. Herkes oruç tutsun isterim. Oruç tutmak çok kolay, her sene oruç tutuyorum. Önceleri 'zorlanırım, yapamam' diyordum ama oruç tutunca zorlanmadığımı gördüm.” dedi.

“Oruçlu olmak çok güzel bir duygu”

8’inci sınıf öğrencisi İlyas Ergün de duygularını şöyle dile getirdi: “Oruç çok güzel bir ibadettir. Ailemle sahura kalkıyorum. Orucu Allah için tutuyorum. Düzenli olarak oruç tutmaya çalışıyorum. Arkadaşlarım da oruç tutuyorlar. Okula gidiyorum. Okuldan dönünce Kur’an dersi almak için camiye gidiyorum. Aldığım dersleri evde tekrar ediyorum. Hayatım hep bu şekilde devam ediyor. Oruçlu olmak çok güzel bir duygudur.”

“Oruç tutarken vaktimi Kur’an okumakla geçiriyorum”

Oruçlu iken vaktini Kur’an okumakla geçirdiğini dile getiren Adem İzmir (13), “Oruç tutuyorum. Boş zamanlarımda camiye gidip Kur’an okuyorum. Kur’an okumak çok güzel bir şeydir. Her sene oruç tutuyorum. Zaman çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Herkesin oruç tutmasını istiyorum.” diye konuştu.

“Oruç tutmak çok güzeldir”

Çocuklardan Mustafa Günaydın (9), “Oruç utuyorum, Kur’an-ı Kerim okuyorum, camiye gidiyorum. Oruç tutmak çok güzeldir.” ifadelerini kullandı.

“Bazen oruç tutuyorum bazen de yanlışlıkla orucumu bozuyorum”

Oruç tutmanın çok güzel olduğunu söyleyen 9 yaşındaki Mahmut Doğan, “Bazen oruç tutuyorum bazen de yanlışlıkla orucumu bozuyorum. Oruç tutmak güzel bir duygudur. Oruç tutmanın sevabı büyüktür. 3’ncü sınıfa gidiyorum. Boş zamanlarımda camiye gidip Kur’an okuyorum. Kur’an-ı Kerimi okuduktan sonra eve gidiyorum.” diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik, Mehmet Fatih Akgül –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir