• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...

Gaziantep Ticaret Borsası tarafından "Gaziantep’te Hasat Mevsimi" konulu fotoğraf yarışmasının bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek. 15 Mayıs-15 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmayla ilgili bilgi veren Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan yarışmayla bereketli geçmesini bekledikleri yeni bir hasat sezonu öncesi fotoğraf tutkunlarını doğayla buluşturacaklarını ifade etti.

Yeni hasat sezonu öncesi şehrin zengin tarım ürünlerini tanıtmak, geleneksel ürünlerin işlenişini ve hasat ediliş yöntemlerini fotoğraf kareleriyle gelecek nesillere taşımak amacıyla "Gaziantep’te Hasat Mevsimi" temalı fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini belirten Akıncı, yarışmanın bu yıl ikincisinin düzenleneceğini dile getirdi.

Akıncı, "Bereketli geçmesini beklediğimiz yeni bir hasat sezonu öncesi fotoğraf tutkunlarımızı doğayla buluşturacak ödüllü fotoğraf yarışmamızın ikincisinin startını vermiş bulunmaktayız. 15 Mayıs-15 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışmaya, Gaziantep’in yanı sıra Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda fotoğraf sanatçısının katılım sağlamasını bekliyoruz. Yaklaşık 6 aylık uzun bir hasat dönemini kapsayacak olan yarışmamız, katılımcılarımıza hem Gaziantep’in doğal güzellikleri arasında eşsiz bir yolculuğa çıkma hem de çiftçimizin alın terinin karşılığı olan hasat sevincine ortak olma fırsatı sunacak." dedi.

"Sadece Gaziantep’te çekilen fotoğraflar değerlendirmeye alınacak"  

Fotoğraf yarışmasının sadece Gaziantep il sınırlarını kapsadığını vurgulayan Akıncı, "Fotoğraf yarışmasını düzenlememizdeki temel gayemiz; şehrimizde üretimi yapılan tarımsal ürünleri tanıtmak, geleneksel işleniş ve hasat yöntemlerini fotoğraf kareleriyle kayıt altına almak, bu konuda kent adına özel bir arşiv oluşturmak. Bu nedenle yarışmamızın coğrafi sınırlarını sadece şehrimize bağlı ilçe ve köylerle sınırlı tuttuk. Katılımcılarımıza yönelik herhangi bir sınırlamamız yok, katılım şartlarına uyan Türkiye'nin tüm illerinden amatör veya profesyonel fotoğraf sanatçıları yarışmaya gönül rahatlığıyla katılabilirler." diye konuştu.     

Gaziantep'te üretilen ürünlerin ekimi, işlenmesi ve hasadını konu edinen yarışmaya başvuruların 15 Mayıs 2019 tarihinden itibaren başlayacağını belirten Akıncı, katılımcılara kolaylık ve zaman kazandırma açısından eserlerin Gaziantep Ticaret Borsasının resmî web sitesi www.gtb.org.tr adresi üzerinden kabul edileceğini, CD, DVD veya posta yoluyla yapılacak müracaatların ise kabul edilmeyeceğini ifade etti.

Akıncı, ayrıca seçici kurulun belirleyeceği sonuçlara göre, dereceye girenlere çeşitli altın ödüllerinin verileceğini ve yarışmayla ilgili detaylı bilgilerin GTB sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacağını da sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)