• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
Bağış kumbarasını çalanlar kameraya yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’da alışveriş bahanesiyle markete giren iki şahıs, fakir aileler yararına markete bırakılan bağış kumbarasını çaldı. Hırsızlık anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Eyyübiye İlçesi Akçakale Yolu üzerinde bulunan Mehmet İşlek’e ait markette yaşandı.

Alınan bilgilere göre, iki şahıs müşteri kılığında markete girdi. Markete giren şahıslardan biri fiyat sorma bahanesiyle market çalışanını oyalarken, diğer şahıs ise gözüne kestirdiği bağış kumbarasını yanında getirdiği poşetin içerisine bırakarak marketten uzaklaştı.

Sabah işyerine geldiği zaman bağış kumbarasının yerinde olmadığını fark eden market sahibi İşlek, marketteki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek marketteki hırsızlık olayını tespit etti. İşlek daha sonra durumu polise haber verdi.

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, görüntülerdeki iki şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

Hırsızlık olayı ile ilgili açıklama yapan market sahibi İşlek, "Marketime 2 şahıs müşteri kılığında geldiler, sağı solu kontrol ettiler. Baktılar ki içerde küçük çocuk var.  Biri çocuğu oyalarken diğeri de fırsat eline geçince buraya fakir fukaraya yardım için bıraktığımız bağış kumbarasını çaldı. İçerisinde ne kadar para var bilmiyorum. Baktım sadaka kutusu yerinde yok. Daha sonra güvenlik kamerasını inceledim. İki kişinin kumbarayı aldığını tespit ettim. Daha önce de benzer olaylar yaşamıştım. Telefonlarımız ve bir miktar paramız çalınmıştı. Ama bu defa hayretler içinde kaldım. Çünkü böylesine aziz mübarek bir ayda, mübarek bir günde, Müslüman bir ülkede, Müslüman bir toplumda, 'Peygamberler Şehri' Şanlıurfa’da, böyle üç-beş kuruş para için, elleri iş tutabilen gençlerin, buna tenezzül etmesine üzüldüm." diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir