• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
`Esad, Diyalog İçin Teşkilat Kurdu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye devlet televizyonunun bildirdiğine göre, bu teşkilat ulusal diyaloğun temellerini atmak, çalışma mekanizmasını ve programını belirlemekle yükümlü olacak.

Bu oluşumun üyeleriyle bir araya gelen Esad`ın, onlardan değişik akımların kendilerini ifade edebilmeleri ve önerilerini sunabilmeleri için uygun bir hava yaratacak diyaloğun genel ilkelerini ortaya çıkarmalarını istediği belirtildi.

Teşkilat, Devlet Başkan Yardımcısı Faruk El Şara, Baas partisinin üst düzey yetkilileri ve Ulusal İlerici Cephe (Baas partisi tarafından yönetilen partilerin koalisyonu) ile bir yazar ve profesörden oluşacak.

-SİYASİ MAHKUMLAR SERBEST BIRAKILIYOR-

Öte yandan, Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, ülkede ilan edilen genel affın ertesinde, yüzlerce siyasi ve düşünce mahkumunun bugün serbest bırakıldığını bildirdi.

Sivil toplum kuruluşunun (STK) başkanı Rami Abdülrahman, genel af çerçevesinde aralarında, 1982`de rejime karşı silahlı eyleme kalkışan Müslüman Kardeşler ile 76 yaşındaki şair Ali Derbak`la birlikte elli kadar Banyaslının da bulunduğu yüzlerce kişinin serbest bırakıldığını belirtirken, "Ancak binlerce siyasi mahkum hala hapishanede ve bunlar da bir ara bırakılmalı" dedi.

STK`nın Başkanı Abdülrahman, devletin ekonomik ve sosyal yapısını değiştirmek isteyen bir örgüte üye olanları kapsam dışı bıraktığı için yasadışı Komünist İşçi Partisinin yöneticilerinin bu afta yararlanamadıklarını belirtti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir