• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Mescid-i Aksa’da İbadete siyonist engel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Her Ramazan ayında Filistinli Müslümanlara yönelik baskı ve saldırıları artıran siyonist çete, Mescid-i Aksa'ya gece baskını düzenledi. İşgalci israil polisi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya, geceyi ibadetle geçirmek üzere Harem-i Şerif'te kalan onlarca Filistinliyi çıkarmak için operasyon gerçekleştirdi. Ramazan arefesinde Gazze’ye hava saldırısı başlatan terör şebekesi israil 2’si bebek 25 Filistinliyi şehit etmişti.

MÜSLÜMANLAR ZORLA MABEDİN DIŞINA ÇIKARILDI

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs yaptığı açıklamada, işgal rejimi polisinin Mescid-i Aksa'da kılınan teravih namazından sonra Harem-i Şerif'e baskın düzenlediğini belirtti. Dibs, polislerin geceyi ibadetle Harem-i Şerif'te geçirmek isteyen onlarca Müslümanı zorla kutsal mabedin dışına çıkardığını vurgulayarak, söz konusu eylemin Mescid-i Aksa'nın hürmetini ihlal ve ibadet özgürlüğüne darbe olduğuna dikkati çekti. İşgalci israil polisinin Filistinlilerin perşembe gecesini de Mescid-i Aksa'da geçirmelerine izin vermediğini belirten Dibs, bunun üzerine Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer Kisvani'nin sorgulanmak üzere Eski Şehir'deki polis merkezine çağırıldığını kaydetti.

DÜN SABAH YİNE BİR SİYONİST GRUP BASKIN DÜZENLEDİ

Önceki gece Mescid-i Aksa'ya gece baskını düzenleyen işgal askerlerinin ardından dün sabah da bir grup sözde yerleşimci siyonist Yahudi provokatif bir baskın düzenledi. Olaya tanık olanlar Yahudi grubun kalabalık bir işgalci polis himayesi altında Mescid-i Aksa'nın Mağribliler Kapısı tarafından içeriye girdiklerini dile getirdiler. İçeride çok sayıda namaz kılan Müslüman olması sebebiyle işgalci Yahudiler hızlı bir şekilde dolaştıktan sonra Silsile Kapısı'ndan dışarı çıktılar. İşgal güçleri baskıncıların girmesi için önceden Mağribliler Kapısı'nı açmış ve Mescid-i Aksa'nın sahası içinde onların güvenliklerini sağlamak amacıyla işgal gücü yerleştirmişti. Siyonistler Ramazan'ın dördüne tekabül eden Perşembe günü de kalabalık bir grupla Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemiş ve içeride tahrik edici tavırlarla dolaşmışlardı.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir