• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
​Çocuğu katledilen Asya Bilen'in "anneler günü" buruk geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

PKK tarafından yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesiyle hayatını kaybeden Diyar Bilen’in annesi Asya Bilen (48), oğlunun yokluğuyla anneler günün buruk geçirdi.

5 Mayıs günü, Silopi ilçesinden aldığı bir grup vatandaşı, Cudi Dağı eteklerindeki Uyanık köyü mevkiindeki piknik alanına bıraktıktan sonra dönüşe geçen minibüsün geçişi sırasında, PKK'liler tarafından yola tuzaklanan patlayıcı infilak etmişti. Patlamada, minibüs şoförü Servet Bilen (23) ile yanındaki kuzeni Diyar Bilen hayatını kaybetmişti.

Katledilen 13 yaşındaki küçük Diyar’ın annesi Asya Bilen’in “anneler günü” buruk geçti. Ortaokul öğrencisi küçük Diyar’ın sınıf arkadaşları, ellerinde güllerle acılı anne Asya Bilen’i evinde ziyaret ederek anneler gününü tebrik etti. Ellerinde çiçeklerle bahçe avlusunda anneye sarılan çocuklar ve sınıf rehber öğretmeni Gülhan Çevik gözyaşlarına tutuldu. Acılı anne Bilen’i, rehber öğretmen teselli etmeye çalıştı.

Çocuklara tek tek sarılan anne Bilen, “Ben ağlamayacağım, siz hepiniz benim çiçeklerimsiniz, Allah’ım kimseye bu acıyı göstermesin. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

Diyar’ın sınıf rehber öğretmeni Çevik’e hitaben konuşan anne Bilen, “Senin başın sağ olsun. Sen oğlumun annesisin zaten. Sen benden daha çok ağlıyorsun. Ben ağlamıyorum, sizde ağlamayın” şeklinde konuştu.

Oğlunu rüyasında gördüğünü aktaran Bilen, “Diyar'ımı rüyamda gördüğümde, ‘anne ağlama’ diyordu. Bende onun için hiç ağlamıyorum, sizde ağlamayın.” diye konuştu. Bilen, “Herkes baksın benim oğluma ne kadar neşelidir, bakın gülüyor.” diyerek gözyaşı döken Diyar’ın arkadaşlarını teselli etmeye çalıştı.

Olayın yaşandığı günün sabahı, oğlu Diyar’ın bayram için biriktirdiği 35 TL’yi kendisine verdiğini anlatan Bilen, “Oğlum evden çıkmadan önce elime bayramlık kıyafeti için 35 TL verdi. Bakın bu Diyar'ımın kıyafet parasıdır. Bana, 'Bu parayla kendime bayramlık için bir takım elbise alacağım, sen hangi renk seviyorsun.' dedi. Bende, mavi renk seviyorum, mavi olsun dedim. Sonra evden çıktı. Diyar'ım, takımını alamadık, Allah hakkını yerde bırakmasın anacağım” ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir