• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Siyonist General Bar: İsrail, Hamas'ın oyuncağı haline geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DURUM OLDUKÇA VAHİM

Qodsna'nın haberine göre; Siyonist Rejim Hava Kuvvetleri Komutanı şöyle konuştu: Yaşanan son çatışmalarda Gazze'deki durum uçurumun kenarına geldi ve geniş çaplı bir savaşın başlangıcına dönüştü.

Siyonist gazete Maariv, General Tomer Bar'dan şunları nakletti: Son çatışmalar eskisi gibi değildi , zira durum oldukça vahim bir hal almıştı ve ordu taktik değişikliği için gereken emirleri aldı.

Siyonist general sözlerine şöyle devam etti: Biz geniş çaplı bir savaşa yaklaştık, oluşan denklem oldukça hassas ve durum füzelerin seslerini duymaya kadar gidebilir. Bizler Hamas'ın elinde oyuncak olduk; onlar hedeflerine doğru ilerlediler ve bizi geniş çaplı bir çatışmaya sokmaya çalıştılar.

GAZZE MESELESİ OLDUKÇA KARIŞIK

Siyonist General, uzun süreli bir huzurun mümkün olup olmadığı sorusuna ise şöyle cevap verdi: Bundan önce sorulması gereken soru şudur; acaba Gazze'ye yakın yerleşkelerin sakinleri eski sıradan yaşamlarına geri dönebilecek ve Hamas'ın esaretinden kurtulabilecek mi?! Ben tıpkı son çatışmalarda olduğu gibi tepkimizi göstermeye devam edeceğimize ve Hamas'ın esaretinden kurtulacağımıza inanıyorum.

Gazze civarı sakinlerinin son çatışmalarla ilgili şikayetlerine de değinen general şunları vurguladı: Askerî açıdan iyi sonuçlar elde edilebilir ancak Gazze meselesi oldukça karışık. 2014 Savaşı'ndan sonra Ordu Kara Kuvvetleri üç saatte Gazze merkezine ulaşabileceklerini duyurdu ancak soru şu ki, ondan sonra ne yapacak ?!

kaynak: kudusgunu.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir