• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
"İşgal yönetimi yeni denklemler uygulayabileceği konusunda yanılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Halil El-Hayye, "İşgal yönetimi eğer Gazze bölgesine yeni denklemler uygulama gücüne sahip olduğunu sanıyorsa yanılıyor." dedi.

Hayye, Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri'nin cephe komutanlarından olan ve işgalcilerin Gazze'nin orta bölgesine yaptığı en son saldırılarda şehit olan Abdullah Ebu Meluh ve Ala El-Belubeli'nin cenazelerinin kaldırılması esnasında yaptığı konuşmada; "israil Filistin toprağında varlığını sürdürdüğü ve Gazze'ye abluka devam ettiği sürece bölgenin ve işgalcinin rahata kavuşması mümkün değildir." dedi.

İşgalin kafasına göre denklemler uygulaması ve zaaf döneminin bittiğini dile getiren Hayye; "İşgal eğer yeni birtakım denklemler kurma gücüne sahip olduğunu, barışçıl gösteri düzenleyenlerin kanlarını akıtabileceğini ve mücahitleri katledebileceğini düşünüyorsa yanılıyor." dedi.

Direnişin Filistin halkı için bir kalkan niteliğinde olduğunu vurgulayan Hayye, siyonist işgalin son bulmasının kesin olduğunu ve bunun da yakın olduğunu dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir