• DOLAR 32.575
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2420.05
  • ...

GAZİANTEP

Tarihi mekanları, inanç turizmindeki değerleri ve lezzet duraklarıyla turizm pastasından her geçen gün daha fazla pay alan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni Ramazan Bayramı tatilinde ziyaret etmek isteyenlerin tesislerde şimdiden yüzde 100'e yaklaşan doluluk nedeniyle rezervasyonsuz yola çıkmamaları istendi. Özellikle son yıllarda turizm alanında adeta altın dönemini yaşayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki turizmciler, ramazanın gelmesiyle beraber kısmen de olsa durgunluk yaşıyor. Ancak sektörü şimdiden bayram heyecanı sardı. İnanç, kültür ve gastronomi alanındaki turizm değerleriyle her geçen gün daha fazla turist ağırlayarak turizm pastasındaki payını artıran bölge, 9 günlük bayram tatili boyunca tarihin doğayla buluştuğu eşsiz güzellikteki kentleriyle, ziyaretçilerine eşsiz bir tatil imkanı sunacak. Bölgenin önemli turizm merkezlerinden özellikle Gaziantep ve Şanlıurfa'da bayram tatili için şimdiden yoğun şekilde rezervasyon talebi gelmeye başladı. Turlardaki ve otellerdeki doluluk şimdiden yüzde 100'e yaklaştığı bölge için turizmciler bayram tatili için "rezervasyonsuz yola çıkmayın" önerisinde bulundu.

TATİL ROTASI GAZİANTEP'TEN BAŞLIYOR

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tatilin hareket merkezi konumunda bulunan Gaziantep, gastronomi alanındaki zenginlikleriyle de ziyaretçilerini lezzet festivaline davet ediyor. Son dönemlerde, özellikle hafta sonları tur otobüslerinin fazlalığının dikkati çektiği kentte, Zeugma Mozaik Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı, Gaziantep Kalesi ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi gibi mekanlar, sıklıkla ziyaret edilen bölgeler arasında yer alıyor.

ŞANLIURFA'DA TARİHE YOLCULUK

Kültür turizminin yanı sıra önemli inanç merkezlerinden bir olarak dikkati çeken ve "Göbeklitepe Yılı" sayesinde baharda turist akınına uğrayan Şanlıurfa'da, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl, "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle dikkati çeken tarihi Harran ilçesi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Halfeti ilçesi gibi mekanlar, ziyaretçilerine farklı bir tatil imkanı sunuyor.

"BÖLGE OLARAK İLK KEZ YAŞIYORUZ"

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) Başkanı Murat Alpaslan Tekeoğlu, bölgede son 2 yıldır önemli turizm hareketliliği yaşandığı söyledi. Ramazanın gelmesiyle kısa süreli bir durgunluk yaşandığını ancak bayram ve sonrası için gelen talepler nedeniyle bölge turizmcisinin mutlu olduğunu anlatan Tekeoğlu, "Bayram için her dönemden çok daha fazla beklenti içerisindeyiz. Otellerde ve rehber taleplerinde yüzde 100'e yaklaştık. Haziran ayında bu kadar yoğunluğu bölge olarak ilk kez yaşıyoruz." diye konuştu.

"REZERVASYON YAPTIRMADAN YOLA ÇIKMAYIN"

Çok yoğun bir ilkbahar sezonu geçirdiklerini vurgulayan Yaşar, şunları kaydetti: " Biz de tur taleplerini değerlendiriyoruz. İnşallah bayrama yakın bir süre kala tekrar aynı o hareketliliğe başlarız. Ayrıca 9 günlük bayram tatili GAP turlarına ilgiyi artıracaktır. Bayram tatili için görüştüğümüz otellerde yer yok." Şanlıurfa'da bir otel zincirinin müdürü Ertuğrul Er, "Oldukça yoğun bir sezon geçirdik. Bu durum mutluluk verici. Şu an sakin bir dönemdeyiz. Ama ramazandan sonrası için rezervasyonlarımız dolu durumda. Kenti ziyaret etmek isteyenlerin bu anlamda tedbirli olması gerekiyor." dedi.