• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
“Aile kurumunun sağlam olduğu toplumlarda güçlü bireyler yetişir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Anneler Günü" münasebetiyle yaptığı açıklamada aile kurumunun önemine ve bu kurumun en önemli öğesi olan anneye dikkat çekerek, “Şefkat, merhamet, sabır ve fedakarlık abidesi annelerimiz, bizlere sevgiyle bakan gözleri ve güven veren dokunuşları ile bireysel ve toplumsal hayatımızın en önemli mimarlarıdırlar.” dedi.  

Vali Ekinci, “Bizler anneliği sadece çocuk doğurmakla tanımlamıyoruz. Annelerimiz ruhumuzu, aklımızı, ahlakımızı ve ufkumuzu inşa eden ilk öğretmenimiz; hayata hazırlayan rehberlerimiz, duygularımızı ve düşüncelerimizi yoğuran modellerimizdirler.” İfadelerini kullandı.

“Aile ve annelik kurumunun sağlam olduğu toplumlarda güçlü ve faydalı bireyler yetişir”

Aile ve annelik kurumunun sağlam olduğu toplumlarda güçlü ve faydalı bireylerin yetiştiğini dile getiren Vali Ekinci, “Sevgi ve saygı gibi değerler karşılık bulur, hak ve adalet gibi kavramlar el üstünde tutulur, insanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma gibi sağlıklı ilişkiler gelişir. Anne karşılık beklemeden veren eşsiz bir hazinedir. Evladının mutlu ve huzurlu yarınları için çırpınır, koşturur, yorulur ve asla kendini ön plana çıkarmaz. Daima ve sadece ‘çocuğum’ der; yemez yedirir, giymez giydirir.” diye konuştu.

“Yılda bir gün değil her gün aynı coşku ve heyecan ile annelerimize yakın durmalı, hayır dualarını almalıyız”

Vali Ekinci, şunları söyledi: “Hayatın merkezine çocuğunu koyan ve bizlere yürekten sevmeyi öğreten annelerimiz bu yönleriyle sabrın ve fedakârlığın gerçek temsilcileridirler. Onun için yılda bir gün değil her gün aynı coşku ve heyecan ile annelerimize yakın durmalı, hayır dualarını almalıyız. Yüce Rabbimizin ‘öff’ bile demeyin uyarısını unutmadan annelerimizi baş tacı yapmalı, gönüllerini hoş tutmalı, kendilerine hizmette bulunmaktan onur ve gurur duymalıyız.

“Cennetin ayakları altına serildiği’ annelerimizi sevindirmenin en güzel yolu ‘hayırlı evlat’ olmaktır”

“Cennetin ayakları altına serildiği’ annelerimizi sevindirmenin en güzel yolu ‘hayırlı evlat’ olmaktır.” diyen Vali Ekinci, “Yüreklerinde taşıdıkları sınırsız sevgi ve sabırla, her daim hürmetlerin en büyüğüne layık olan tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyor, tüm annelerimize sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir