• DOLAR 32.485
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2493.196
  • ...
"Oruç tutarak sevap kazanıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayının kendileri için çok güzel geçtiğini, arkadaşlarıyla birlikte teravih namazı kıldıklarını söyleyen çocuklar "Ramazan ayında oruç tutarak sevap kazanıyoruz." ifadelerini kullandılar.

Oruç tutmanın güzel bir duygu olduğunu dile getiren çocuklardan Hasan Hüseyin Kalkan "Allah'ın bizden istediği ibadetlerden biridir oruç. Oruç tutarak kendimizi mutlu hissediyoruz. Kolay, zaten zor değildir. Huzur veriyor." dedi.

Mehmet Faruk Demir "Arkadaşlarımızla teravihe gidiyoruz. Oruç güzel geçiyor. Allah'ın emrettiği bir ibadettir." şeklinde duygularını ifade etti.

Mustafa Harun Seyidoğlu, "Ramazan güzel geçiyor. Her gün orucumuzu tutuyoruz. Sevabımızı çoğaltıyor, günahlarımızı da siliyor. Babamla birlikte teravihe gidiyorum." ifadelerini kullandı.

"Camiye geldiğimiz zaman huzur buluyoruz."

Ramazan ayına has olan teravih namazını arkadaşlarıyla birlikte camide kılmaya gittiklerini ifade eden çocuklardan Muhammed Halil Kalkan, "Ramazan'da güzel duygular hissediyoruz. Camiye geldiğimiz zaman huzur buluyoruz. Oruç tutmak güzel ve huzur vericidir." dedi.

"Allah'tan gelen her şey güzeldir." diyen Yasin Yetişkin. "Allah'ın bize verdiği nimetlerin hepsi güzeldir. Oruç tutarak sevap kazanıyoruz, günahlardan kurtuluyoruz." şeklinde konuştu.

Hamza Türk, "Ramazan deyince aklıma teravih namazı, oruç tutmak ve çocukların ramazana olan sevgisi geliyor. Ramazan insan sağlığına iyidir. Ramazanda insanların merhamet duyguları artar. İnsanlar fitre vererek yardımlaşır." ifadesini kullandı.

Yusuf Burak Altun, "Biz ramazanı çok seviyoruz. Annemiz çeşitli yemekler yapıyor. Sahura kalkıyoruz, iftarımızı açıyoruz. Arkadaşlarımızla teravihe gidiyoruz." dedi.

Semih Kılıç ise "Oruç tutmayı ve ramazanı seviyorum. Orucumu açıp arkadaşlarımla teravihe gidiyorum." diyerek duygularını ifade ettiler. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir