• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Urfa ve Antep’te rezervasyonlar doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihi mekanları, inanç turizmindeki değerleri ve lezzet duraklarıyla turizm pastasından her geçen gün daha fazla pay alan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni Ramazan Bayramı tatilinde ziyaret etmek isteyenlerin tesislerde şimdiden yüzde 100'e yaklaşan doluluk nedeniyle rezervasyonsuz yola çıkmamaları istendi.

- Tatil rotası Gaziantep'ten başlıyor

 Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tatilin hareket merkezi konumunda bulunan Gaziantep, gastronomi alanındaki zenginlikleriyle de ziyaretçilerini lezzet festivaline davet ediyor.

Son dönemlerde, özellikle hafta sonları tur otobüslerinin fazlalığının dikkati çektiği kentte, Zeugma Mozaik Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı, Gaziantep Kalesi ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi gibi mekanlar, sıklıkla ziyaret edilen bölgeler arasında yer alıyor.

- Şanlıurfa'da tarihe yolculuk

Kültür turizminin yanı sıra önemli inanç merkezlerinden bir olarak dikkati çeken ve "Göbeklitepe Yılı" sayesinde baharda turist akınına uğrayan Şanlıurfa'da, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl, "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle dikkati çeken tarihi Harran ilçesi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Halfeti ilçesi gibi mekanlar, ziyaretçilerine farklı bir tatil imkanı sunuyor.

Geceyi kent merkezinde geçirmek isteyenler, yöresel müziklerin çalındığı ünlü "sıra geceleri"ne katılıp, lahmacun, çiğ köfte ve şıllık tatlısı gibi yöresel lezzetlerin tadına bakıyor. Şanlıurfa Müze Kompleksi, Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği makam olarak kabul edilen mekan da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Geçen yıl 1 milyonun üzerinde kişinin konaklamak üzere ziyaret ettiği kentin Göbeklitepe Yılı'nın da etkisiyle bu yıl 700 bini konaklamalı olmak üzere 1,5 milyondan fazla kişiyi ağırladığı öğrenildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir