• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Suud Müftüsüne soru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci israil, The Jerusalem Post gazetesinde çıkan bir haberde, bazı Suudi aydın ve gazetecilerin son savaşlarda Hamas'a değil, işgal rejimi israile destek destek verdiği belirtildi. Cidde'deki Stratejik ve Hukuki Araştırmalar Merkezi'nin eski direktörü araştırmacı-yazar Abd Al-Hamid Al-Hakim “Kalplerimiz sizlerle. Allah İsrail'i ve halkını korusun” dedi.

SUUDİ GAZETECİ VE AYDINLAR, HAMAS'A DEĞİL İSRAİLE DESTEK VERDİLER

Orta Doğu Medya Araştırma Enstitüsü'nden (MEMRI) çıkan bir haber göre, bazı önde gelen Suudi gazeteciler ve aydınlar, Hamas'la olan son ihtilaflarında İsrail'i destekledikleri hakkında tweetler attı. 

AL HAKİM'DEN, TEPKİ ÇEKEN İSRAİL DESTEĞİ

Cidde'deki Orta Doğu Stratejik ve Hukuki Araştırmalar Merkezi'nin eski direktörü Suudi araştırmacı-yazar Abd El-Hamid Al-Hakim, yazdığı yazılarda ve attığı Tweetlerde İsrail'e destek vererek, bölge ülkelerini ve dünyayı sorumluluk almaya ve Hamas'la yüzleşmeye çağırdı.
Al-Hakim'in, İsrail'e destek verdiği ve 4 Mayıs'ta attığı Tweet şöyle:
“Kalplerimiz sizlerle. Allah İsrail'i ve halkını korusun. İran'ın hain elinin ve Gazze'deki ajanlarının İsrail halkına ulaşmasına izin vermeyeceğiz. sadece İsrail'in değil, bölgedeki tüm ülkelerin ve uluslararası toplumun ‘bir bütün olarak' sorumluluğu var. Araplara diyorum ki: İran'daki bu katillerin ve ajanların Kudüs'e hükmetmesini istiyor musunuz ?!”

İSRAİL YANLISI

Al-Hakim, bir yıl önce de, her iki ülkenin başkentlerinde karşılıklı olarak Suudi ve İsrail elçiliklerinin açılması konusunda desteğini attığı Tweetle duyurmuştu. Suudi elçiliğinin de İsrail'in başkent ilan ettiği Kudüs'te açılması gerektiğini de söylemişti.

SUUDİ GAZETECİ EL ŞEYH DE İRAN VE HAMAS'I SUÇLADI

El Cezire gazetesi için yazan kıdemli Suudi gazeteci Muhammed Aal El Şeyh de, attığı Tweet'te İran ve Hamas'ı suçlayarak, şunları söyledi:
“İranlı yetkililer, Hamas'a İsrail ile ‘ihtilafı' tırmandırmaları yönünde talimat verdiler ve Hamas itaat etti: Sonuçta İsrailli bir kişinin yaralanmasına karşı, yedi Filistinli öldü. 
İran'ın, ABD'nin yaptırımlarına karşı misillime baskılarından en çok etkilenen ise Gazze halkı.”

‘BEDELİNİ İSE  FİLİSTİNLİLER ÖDÜYOR'

Başka bir Suudi yazar ve aydın Dr. Turki Al-Hamad ise, “Yaşananlar sürekli tekrarlanan bir döngü: Gazze'den İsrail'e roketler atılıyor; İsrail, Gazze'yi bombalıyor. Ve araya arabulucular giriyor, çatışmalar duruyor. Bu bir ‘direniş' dostum. İran ve Türkiye'nin başları dertte; bedelini ise Filistinliler ödüyor. ”

‘İSRAİLLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ'

İşgalci israil'e destek veren Muhammed Al-Kahtani isimli bir Suudi ise, attığı tweet'de, “Silahsız sivillere 200'den fazla roket ateşleyen terörist Hamas'ın terör saldırısından sonra İsrail'deki kuzenlerimizin yanındayız. Allah, İsrail'i korusun ve terörist Hamas ve onu destekleyen herkes karşısında zafer kazandırsın” dedi.

Suudi Arabistan medyasında son yıllarda, özellikle Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın yönetimin başına geçmesi ve ABD ile yakınlaşmasından sonra Yahudi devletine yönelik tutumlarda kademeli bir çözülme yaşanıyor. MEMRI'daki bir habere göre, Suudi-İsrail yanlısı sesler birkaç yıldır kendilerini hissettiriyorlar.

Öte yandan bir müslüman ile bir kafir(hem de işgalci/saldırgan) arasında kalındığında sevgi ve hürmetin kafire gösterilmesinin dini karşılığının ne olduğuna Suud Müftülüğünün cevap vermesi yerinde olacaktır

Kaynak:Timetürk

Bu haberler de ilginizi çekebilir