• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
TARİHTE BUGÜN- 10 MAYIS 2019
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1799: Cezzar Ahmed Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu, Akka'da Napolyon Bonapart'ın komutasındaki Fransız ordusunu yenilgiye uğrattı.

1971: Sıkıyönetim yasasında değişiklik yapıldı. Gözaltı süresi 30 güne çıkarıldı.

1979: Cumhuriyet tarihi boyunca dışa bağımlı ve üç kuruşa muhtaç bir ülke olan Türkiye’de yine IMF ile anlaşma sağlanamadı. Kredi umutları söndü.

1988: Bakanlar Kurulu, Başbakan Turgut Özal'ın annesi Hafize Özal'ın İstanbul'daki Süleymaniye Camii avlusuna defnedilmesine izin verdi. Mezar, Nakşibendi Şeyhi Mehmet Zaid Kotku'nun mezarı yanında bulunmaktadır.

1988: Medeni Kanun'da yapılan değişiklik ile boşanmalar kolaylaştırıldı. Böylelikle kâğıt üzerindeki amacı, aileyi ve genel ahlakı korumak olan Medeni Kanun, ailenin dağılmasında kolaylaştırıcı adım atmış oluyordu.

1994: Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahî devlet başkanı Nelson Mandela göreve başladı. Nelson Mandela Güney Afrika Cumhuriyeti’nde sömürünün kalkması ve siyahların haklarının alınması için mücadele etmiş bunun için 25 yıl hapis yatmıştı.

1996: DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in başbakanlıktan ayrılmadan 22 gün önce örtülü ödenekten 500 milyar lira çektiği açıklandı. Ve sonradan bu parayı bir dolandırıcıya kaptırdığı iddiası ortalığı karıştırdı.

2001: Dindar insanlara karşı önyargılı ve peşin hükümlülüğü ile bilinen Yargıtay, Sivas'ta 37 kişinin yanarak öldüğü Madımak Oteli davasında 31 kişinin idam cezasını onadı. 2 kişi hakkındaki karar bozuldu. Bu olay ile ilgili yakalanan tüm sanıklar ve aileleri, yangınla hiçbir ilgilerinin olmadığını ve bu olayda birileri tarafından kurban seçildiklerini açıkladılar.

2002: Beytüllahim`deki Milad kilisesini işgal ederek Filistin Meselesine dikkat çekmek isteyen silahlı Filistinli direnişçilerin 39 günlük direnişi; 13 direnişçinin Avrupa`ya gönderilmesi, 26`sının ise serbest bırakılarak Gazze Şeridi`ne gönderilmesi ile son buldu.

2002: Devlet Bakanı Kemal Derviş`in, ``belirsizliğin ortadan kalkması için`` erken seçimin ekonomiye zarar vermeyeceği ve erken seçim tarihinin belirlenmesi gerektiği yönündeki sözleri gündeme oturdu. 2010: Deniz Baykal CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen uygunsuz görüntülerin olduğu kasetin internette yayınlanmasından sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, genel başkanlık görevinden istifa etti.

2012: Gaziantep’te Hukuk Garabeti: Bir anneye başörtülü okumak isteyen kızının hakkını savunduğu için açılan davada 2 yıl 10 ay hapis kararı çıktı. Başörtülü olduğu için eğitim hakkından mahrum bırakılan Şehitkâmil İMBK İlköğretim Okul Öğrencisi Şüheda Çevik'in Annesi Güllü Çevik, yaklaşık dört ay önce şikâyet için gittiği polis merkezinde savcılık talimatıyla saatlerce gözaltında tutulmuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir